„În coaliţia de aseară au fost decise două lucruri: a fost stabilit să susţinem împreună candidatul care va deschide lista alegerilor europarlamentare, lista comună a coaliţiei, în persoana doamnei şefa Reprezentanţei Comisiei Europene, Ramona Chiriac, şi opţiunea de a merge fiecare cu propriul candidat la Primăria generală a municipiului Bucureşti. Este această opţiune pentrui că, din datele pe care le avem, fără să avem toate datele de la sectoare, rezultă foarte clar că electoratul nu se duce neapărat după un candidat anume şi vorbim de electoratul Partidul Naţional Liberal sau electoratul Partidului Social Democrat, şi atunci, pentru a ne păstra votul politic şi relevanţa în alegerile la nivelul Capitalei, de asemenea ţinând cont că nu avem încă o listă a candidaţilor, avem această opţiune pe care am discutat-o aseară. Sigur, după ce avem şi datele de la sectoare, putem să vedem şi alte opţiuni. Nu este târziu. Timpul este cât se poate de scurt şi avem nevoie ca această decizie să fie luată până la finele săptămânii”, spune Nicolae Ciucă.

ULTIMELE ȘTIRI

Ce vârstă au organele tale? Cercetătorii au descoperit că mostrele de sânge ar putea estima durata de viață a acestora

Moldova transmite un protest Rusiei în legătură cu secţiile de votare din Transnistria

Danemarca anunţă un nou ajutor militar pentru Ucraina

Rabla Clasic şi Rabla Plus 2024: săptămâna viitoare încep înscrierile

Vezi mai multe articole din categoria politic

El afirmă că Sebastian Burduja este, „în momentul de faţă, opţiunea noastră pentru a candida la această poziţie” şi are „şansa fiecărui candidat”.

„De aici înainte, există pentru fiecare dintre candidaţi şansa de a-şi prezenta programul politic, echipa, toate celelalte argumente care sunt folosite în campanie”, a adăugat preşedintele PNL.

El spune că primarul Sectorului 5, Cristian Popescu-Piedone, nu va fi susţinut de liberali pentru PMB: „Cum să-l susţinem, dacă noi avem propriul candidat?”.