Supravieţuitorii le-au spus salvatorilor că au plecat din Zawiya, pe coasta libiană, cu câteva zile înainte de a fi salvaţi.

Motorul bărcii pneumatice s-a stricat după trei zile, lăsând ambarcaţiunea în derivă, fără apă sau mâncare.

Supravieţuitorii au spus că printre victime se numără femei şi cel puţin un copil. Se crede că aceştia au murit din cauza deshidratării şi a foamei, nu înecului, anunţă BBC.

ULTIMELE ȘTIRI

Interviu cu Emmanuel Macron: „Nu vom mai avea securitate” în Europa dacă Rusia „câștigă” în Ucraina

Macron avertizează că victoria Rusiei în Ucraina ar pune în pericol securitatea Europei

Cel puţin 60 de migranţi au murit după ce o barcă pneumatică a avut probleme în Marea Mediterană

PSD şi PNL, o nouă amânare în stabilirea candidatului/candidaţilor pentru Primăria Capitalei

Vezi mai multe articole din categoria externe

SOS Méditerranée a precizat că echipa Ocean Viking a reperat miercuri, cu ajutorul unui binoclu, ambarcaţiunea, care a plecat vinerea trecută, şi a organizat o evacuare medicală în cooperare cu gărzile de coastă italiene.

Aceasta a precizat că supravieţuitorii se află „într-o stare de sănătate foarte proastă” şi că sunt toţi sub îngrijire medicală. Doi dintre ei, care erau inconştienţi şi în stare critică, au fost transportaţi cu elicopterul în Sicilia pentru îngrijiri suplimentare.

Ceilalţi 23 se află încă la bordul Ocean Viking, alături de alţi peste 200 de migranţi care au fost salvaţi din alte două ambarcaţiuni. Nava se îndreaptă spre portul Ancona, aflat la aproximativ patru zile distanţă, dar echipa a cerut un port de siguranţă mai apropiat.

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) a declarat săptămâna trecută că 2023 a fost cel mai mortal an pentru migranţi de la începutul înregistrărilor, în urmă cu un deceniu, cel puţin 8.565 de persoane murind pe rutele de migraţie din întreaga lume.

Agenţia ONU a precizat că cifra a crescut cu 20% faţă de anul precedent.