Fosta Primă Doamnă Michelle Obama a spulberat speranţele celor care sperau să candideze la învestitura democrată în vederea alegerilor prezidenţiale.

”Aşa cum a anunţat în mai multe rânduri de-a lungul anilor, fosta Primă Doamnă Michelle Obama nu va candida în alegerile prezidenţiale”, a declarat la NBC News directoarea sa comunicare Crystal Carson.

”Doamna Obama susţine campania realegerii preşedintelui Joe Biden şi a vicepreşedintei Kamala Harris”, a adăugat ea.

În contextul în care Jode Biden, considerat prea bătrân de mulţi alegători, se află în dificultate în sondaje, voci democrate exercitau presiuni în vederea unei candidaturi a lui Michelle Obama, o fostă Primă Doamnă foarte mediatizată şi foarte angajată în politică.

Republicanii au alimentat, la rândul lor, zvonul unei candidaturi a lui Michelle Obama, cu scopul de fragiliza campania lui Joe Biden.

Însă soţia fostului preşedinte democrat Barack Obama a anunţat în mai multe rânduri că nu este interesată de acest post.

”Politica este dificilă”, îi spunea ea animatoarei star Oprah Winfrey într-o emisiune difuzată pe Netflix în aprilie.

”Trebuie să vrei asta. Trebuie s-o ai în sânge, pentru că este important. Nu este cazul meu”, mărturisea ea.

Michelle Obama ar urma însă să ia parte la campania democraţilor, la fel ca în 2020.

”Preşedintele (Barack Obama) şi Michelle Obama ne-au ajutat enorm în lupta în care Donald Trump a fost înfrânt şi în alegerea preşeidntelui Biden. Le suntem recunoscători pentru că avem votul şi susţinerea lor în lupta pentru soarta democraţiei noastre în noiembrie”, declară într-un comunicat citat de NBC News un purtător de cuvânt al campaniei lui Joe Biden, Kevin Munoz.