Șefa secției de Psihiatrie a Spitalului Județean Pitești a fost reținută într-un uriaș scandal de corupție.

Este bănuită că, în doar câteva luni, ar fi luat mită de aproape 150 de ori de la pacienți care aveau nevoie de evaluări psihiatrice pentru dosarele de pensie.

Cazul a fost instrumentat de ofițerii Direcției Generale Anticorupție, care au aflat că șefa secției de Psihatrie de la Spitalul Județean din Pitești obișnuia să primească mită de la pacienți, dar și de la aparținătorii acestora. E vorba despre persoane care aveau nevoie de evaluări psihiatrice pe care să le facă doctorița, pe care aceștia să le folosească la dosarele de handicap ori la cele de pensionare.

Faptele ar fi avut loc între mai și august, anul trecut, perioadă în care șefa secției de Psihiatrie ar fi primit sume între 50 și 600 de lei.

Joi au avut loc mai multe percheziții și, după audieri, doctorița a fost reținută pentru luare de mită în formă continuată.

În același dosar de corupție sunt cercetați încă doi suspecți, tot angajați ai spitalului, un asistent și un registrator, care sunt bănuiți la rândul lor de luare de mită și tăinuire. Anchetatorii au hotărât să îi plaseze sub control judiciar.