O modalitate uşoară de a vă testa sănătatea inimii. Deşi există o mulţime de aparate ce pot măsura activitatea inimii, oamenii pot să îşi facă o idee despre activitatea acesteia şi nivelul actual de fitness cu un exerciţiu simplu. Obeservaţiile personale, totuşi, spun medicii trebuie confruntate cu analizele periodice.

Poţi urca mai multe trepte / etaje fără să să rămâi fără suflare?

Odată ce înţelegeţi nivelul actual de fitness şi sănătatea inimii, vă puteţi stabili obiective mici, realizabile, apoi încercaţi din nou testul şi vedeţi exact cât de mult v-aţi îmbunătăţit, spuen pentru Businessinsider Dr. Edo Paz, cardiolog la White Plains Hospital şi vicepreşedinte senior al afacerilor medicale la compania de sănătate digitală Hello Heart.

„Oamenii înţeleg că, dacă pot face mai mult, înseamnă că sunt mai în formă”, a spus Paz.

Cel mai bun mod de a face exerciţii fizice pentru o mai bună sănătate a inimii este să fie simple, potrivit cardiologului.

Adăugarea câtorva minute pe zi de mişcare care vă face plăcere vă poate ajuta să fiţi mai în formă şi să trăiţi mai mult. Vei şti că antrenamentele tale sunt eficiente dacă observi că se simt mai uşor sau că poţi face activitatea pentru mai mult timp.

Cele mai recente studii recomandă 150 de minute pe săptămână de exerciţii fizice de intensitate moderată, 75 de minute de activitate viguroasă, într-un ritm care vă lasă fără suflare, sau o combinaţie a celor două.

Paz a remarcat, de asemenea, că exerciţiile fizice sunt „o piesă din puzzle” şi că acordarea de atenţie factorilor de sănătate a inimii, cum ar fi dieta, somnul şi stresul, poate fi şi mai benefică pentru longevitatea dumneavoastră.

ULTIMELE ȘTIRI

Ce spune ChatGPT despre abilitățile cognitive ale lui Joe Biden? Președintele și-ar fi demonstrat capacitatea de a „procesa informații”

Business Insider: Un cardiolog explică un lucru pe care îl puteţi face pentru a vă testa sănătatea inimii – şi exerciţii pentru a o îmbunătăţi

Evacuarea în masă a comunităţilor din regiunea Sumy / Zona nu mai poate fi locuită, ruşii bombardează zi şi noapte

Şapte stategii. Lixandru, despre combaterea violenţei în şcoli: Este un efort complex care implică colaborare

Vezi mai multe articole din categoria stiinta-sanatate