Banca Transilvania, cea mai mare bancă de pe piaţa locală după active, a decis să limiteze serviciul de transfer instant, administrat de Transfond, din cauza numărului în creştere de fraude şi tentative de fraudă online, a transmis banca. Conform unor surse, limitarea serviciului de plăţi instant ar fi de până la cel mult 3.000 lei, urmând ca sumele care trec de acest prag să fie gestionate ca şi înainte de a exista serviciul de plăţi instant. Limita maximă permisă pentru transferul instant este de 50.000 lei.

ULTIMELE ȘTIRI

Cum plănuiesc rușii să protesteze duminică față de realegerea lui Putin? Susținătorii lui Navalnîi vandalizează buletinele de vot: „Acest vot e un act politic, un flashmob pentru a arăta că suntem mulți anti-Putin”

Trump prezice sfârşitul democraţiei americane dacă va pierde alegerile din 2024

VIDEO Vulcanul din Islanda a erupt din nou / Poliţia islandeză a anunţat că a declarat stare de urgenţă pentru zonă

Banca Transilvania limitează sumele transferate prin intermediul serviciului de transfer instant, administrat de Transfond. Soluţia, temporară, a fost aplicată din cauza creşterii tentativelor de fraudă online în România

Vezi mai multe articole din categoria economic

„În ultima perioadă a crescut numărul fraudelor şi tentativelor de fraudă online în România, context care validează tendinţele internaţionale pe acelaşi subiect. În această situaţie, din motive de siguranţă, Banca Transilvania a luat o măsură temporară, anumite limitări privind sumele transferate prin intermediul plăţilor instant. Tot din motive de siguranţă, nu vom putea detalia exact limitările, însă menţionăm că acestea sunt temporare, iar clienţii au fost informaţi proactiv“, a transmis banca la solicitarea ZF. Din perspectiva fraudelor din cauza cărora Banca Transilvania a luat această măsură, cel mai des întâlnite în ultima perioadă au fost fraudele în materie de investiţii prin care clienţii sunt contactaţi telefonic, prin e-mail sau social media şi sunt convinşi de persoane rău întenţionate să facă de bună-voie transferuri de bani către destinatari ilegitimi, cu promisiunea unor câştiguri rapide. Convinşi de răufăcători, clienţii fac transferuri, care ulterior nu mai pot fi recuperate.