Un actor care a devenit celebru datorită rolului pe care l-a jucat în serialul ”Squid Game”, Oh Yeong-su, a fost condamnat pentru comportament sexual neadecvat în Seul, Coreea de Sud.

Actorul, în vârstă de 79 de ani, va petrece până la 8 luni în închisoare – iar pedeapsa va fi suspendată timp de doi ani – în urma unui incident din 2017 în care ar fi îmbrățișat și sărutat o femeie pe obraz fără consimțământul acesteia.

De asemenea, Oh va trebui să participe la un program de 40 de ore de tratament pentru violență sexuală, a confirmat Reuters, potrivit People.

După ce a fost condamnat, Oh a negat că ar fi fost responsabil pentru comportamentul nepotrivit și a declarat că va face apel la condamnare, potrivit Deadline.

Oh a fost acuzat, inițial, în acest caz în noiembrie 2022. El a declarat atunci radiodifuzorului coreean JTBC că a avut într-adevăr contact cu femeia, însă doar „o ținea de mână în timp ce îi ghida drumul” și că „și-a cerut scuze doar pentru că ea a spus că nu s-ar supăra dacă i-ar cere scuze”.

În timpul procesului, judecătorul Jeong Yeon-ju a citat jurnalul femeii ca probă și a spus că afirmațiile acesteia sunt „consistente… și par a fi declarații care nu pot fi făcute fără a le trăi efectiv”.

În serialul de succes ”Squid game”, Oh l-a interpretat pe Oh Il-nam, antagonistul principal din drama coreeană.

A fost nominalizat la Globul de Aur pentru acest rol – primul său premiu major – și a câștigat.

La vârsta de 77 de ani, el a devenit primul actor coreean care a câștigat vreodată acest premiu. El i-a învins pe colegii nominalizați Billy Crudup, Mark Duplass, Kieran Culkin și Brett Goldstein în competiția pentru cel mai bun actor în rol secundar.

”Squid Game” a înregistrat 111 milioane de vizualizări, la scurt timp după difuzare, iar un al doilea sezon al serialului a fost deja anunțat.