Cântăreţul şi compozitorul american Eric Carmen, cunoscut în special pentru hiturile „Hungry Eyes” şi „All By Myself”, a încetat din viaţă la vârsta de 74 de ani, relatează marţi DPA/PA Media care citează un anunţ al soţiei artistului.

Eric Carmen a devenit celebru cu grupul power pop The Raspberries înainte de a se impune ca artist solo cu piese de succes precum „Hungry Eyes”, care s-a aflat pe coloana sonoră a filmului „Dirty Dancing”, cu Jennifer Grey şi Patrick Swayze în rolurile principale, potrivit Agerpres.

Printre hiturile lui solo se numără şi „All By Myself” din 1975, piesă cunoscută din clasica scenă de deschidere a filmului „Bridget Jones’s Diary” şi care a fost ulterior preluată de Celine Dion.

În calitate de compozitor, Eric Carmen a scris piesa „Almost Paradise” de pe coloana sonoră a peliculei „Footloose”, precum şi „Never Gonna Fall In Love Again” şi „Make Me Lose Control”.

„Cu imensă tristeţe împărtăşim vestea sfâşietoare a decesului lui Eric Carmen”, se arată într-o declaraţie a soţiei artistului, Amy, publicată pe site-ul oficial al cântăreţului.

„Bunul, iubitorul şi talentatul nostru Eric s-a stins din viaţă în somn, în weekend. Faptul că, timp de decenii, muzica lui i-a emoţionat pe atât de mulţi şi că aceasta va rămâne moştenirea lui de durată i-a provocat o mare bucurie”, a adăugat soţia muzicianului.

Ea a încheiat declaraţia cu citatul „dragostea este tot ceea ce contează” de pe albumul solo al artistului „Boats Against The Current”, lansat în 1977.