Candidatul prezidenţial republican, care s-a adresat susţinătorilor din Ohio, a făcut această afirmaţie după ce a repetat afirmaţia potrivit căreia înfrângerea sa la alegerile din 2020 în faţa preşedintelui democrat Joe Biden a fost rezultatul unei fraude electorale, scrie Reuters.

În timpul unui discurs în aer liber, Trump a prezis că, dacă nu va câştiga alegerile generale din 5 noiembrie, democraţia americană va lua sfârşit.

„Dacă nu vom câştiga aceste alegeri, nu cred că veţi mai avea alte alegeri în această ţară”, a spus Trump.

ULTIMELE ȘTIRI

Cum plănuiesc rușii să protesteze duminică față de realegerea lui Putin? Susținătorii lui Navalnîi vandalizează buletinele de vot: „Acest vot e un act politic, un flashmob pentru a arăta că suntem mulți anti-Putin”

Trump prezice sfârşitul democraţiei americane dacă va pierde alegerile din 2024

VIDEO Vulcanul din Islanda a erupt din nou / Poliţia islandeză a anunţat că a declarat stare de urgenţă pentru zonă

Banca Transilvania limitează sumele transferate prin intermediul serviciului de transfer instant, administrat de Transfond. Soluţia, temporară, a fost aplicată din cauza creşterii tentativelor de fraudă online în România

Vezi mai multe articole din categoria externe

Trump, care este urmărit penal în Georgia pentru că a încercat să anuleze rezultatul alegerilor din 2020 în acest stat, a obţinut săptămâna aceasta un număr suficient de delegaţi pentru a obţine matematic nominalizarea republicană.

O revanşă la alegerile generale cu Biden va fi probabil extrem de strânsă. Un sondaj Reuters/Ipsos de săptămâna trecută i-a găsit pe cei doi candidaţi la egalitate statistică în rândul alegătorilor înregistraţi.

Trump şi-a deschis discursul de la Dayton cu un omagiu adus susţinătorilor săi care se află în prezent în închisoare pentru revoltele de la Capitoliul SUA din 6 ianuarie 2021, când au încercat să blocheze certificarea victoriei lui Biden în alegerile din 2020.

Trump i-a salutat şi i-a numit „patrioţi” şi „ostatici”.