„România condusă ca o covrigărie – alertă de ticăloşie. A apărut Ordonanţa de creştere a salariilor în Sănătate. Printre altele scade indemnizaţia pentru gărzi: de la 500 la 350 brut pentru o gardă şi de la 1000 la 700 brut pentru două gărzi.

Povestea e cam aşa: din 2018, tariful orar pentru serviciul de gardă în spitale a fost plafonat”, scrie pe Facebook Adrian Wiener.

Deputatul USR afirmă că, deşi salariile au crescut, tariful pentru gărzi a rămas acelaşi – „cam la jumătate din tariful orar pentru norma de bază”.

ULTIMELE ȘTIRI

Joe Biden și Donald Trump au obținut nominalizările prezidențiale ale partidelor lor

Ucraina a lovit clădirea serviciilor secrete ruse (FSB). Zeci de drone au atacat obiective militare ruse peste graniţă

Analiză. Care sunt şansele ca efervescenţa din jurul Bitcoin să continue

Meteo. Ploi semnificative în ţară şi ninsori la munte, până vineri dimineaţa

Vezi mai multe articole din categoria social

„După ani de zile de negocieri guvernul a decis anul trecut, nu să aducă tariful orar la zi, ci să dea o indemnizaţie suplimentară pentru o gardă, respectiv pentru două şi mai multe gărzi. 500, respectiv 1000 de lei brut. Acum, Ciolacu decide să taie 30% din această indemnizaţie. O ticăloşie. După introducerea şi subfinanţarea deliberată a spitalelor (bugetul CNAS e mai mic cu 30% decât e necesar), acum Ciolacu şi cocoţat în vârful României loveşte direct în medici. Rafila tace mâlc, ca de obicei”, încheie Wiener.