Luni, 11 martie, avem vreme închisă și caldă. Se înnorează și plouă aproape peste tot – mai abundent în sud-vest și pe la munte.

Vântul are intensificări în țoață tara și atinge viteze mai mari pe crestele montane. Maximele pornesc de la 6…7 grade în nordul Moldovei și ating 20 de grade în Dealurile de Vest.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici domină atmosfera închisă. Apar și câteva ploi, iar vântul prinde putere. În Dobrogea, temperaturile ajung la valori apropiate de normal, dar în Bărăgan se anunță încă o zi caldă, cu până la 16 grade în termometre.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, cerul rămâne acoperit toată ziua. O să plouă, se întețește și vântul, iar temperaturile urca până la 15 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, urmează o zi mohorâtă. Ploile apar și pe aici, iar temperaturile sunt mai scăzute decât în celelalte regiuni: pleacă de la 6…7 grade în Bucovina și se opresc la 10 grade în zona Bacăului.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș temperaturile urcă până la 17 grade, dar norii persistă și în această zonă. Vin și câteva reprize de ploaie, iar vântul poate ajunge la viteze de 60 de km/h.

În vestul țării găsim tot vreme închisă: ploi în zonele mai joase și lapoviță și ninsoare la altitudini mari. Vântul agită atmosfera, iar temperaturile mai cresc puțin față de duminică și ajung la 20 de grade în zona deluroasă.

Nici în Transilvania nu vedem soarele. O să plouă și pe aici, iar pe crestele munților ninge sau cade lapoviță. Vântul se întețește, iar în zonele înalte din Meridionali, vor fi rafale de 90 de km/h. Se face puțin mai cald decât duminică și se ating 19 grade.

În Oltenia avem încă o zi mohorâtă. Pe aici ploile lasă în urma cantități însemnate de apă: peste 20 de litri pe metru pătrat. Vântul are intensificări, iar după prânz se vor înregistră 17 grade.

În sudul țării găsim înnorări persistente, ploi, și un vânt mai insistent. Cu toate acestea, temperaturile se mențin ridicate și ajung la 18 grade în Lunca Dunării.

În București, vremea rămâne caldă, se ating 15 grade, dar cerul rămâne acoperit de nori și vântul va ajunge la viteze de 45 km/h.

La noapte, s-ar putea să picure puțin, iar spre dimineața temperatura coboară la 7 grade.

Temperaturile se mențin ridicate și la munte. Ploile vin pe suprafețe extinse, iar la altitudini mari ninge sau cade lapoviță. În masivele sud-vestice se strâng cantități mari de apă, iar vântul bate tare pe creste.