Un grup de clienți au fost transportați de urgență la spital după ce au început să vomite sânge și să țipe de durere, după ce au consumat gheață carbonică ca împrospătare a respirației la un restaurant.

Un video al incidentului îngrozitor a fost distribuit online, arătând grupul, care includea trei femei și doi bărbați, încercând disperați să-și aline durerea. O femeie se poate vedea cum își bagă gheață proaspătă în gură pentru a încerca să aline senzația de arsură.

Un bărbat este surprins clătindu-și repetat gura cu apă și scuipând-o, în timp ce un altul spune: „Sun la poliție”.

Evenimentul șocant s-a petrecut la La Forestta Cafe în orașul Gurugram, India, unde clienților li s-a oferit, se pare, un pachet de gheață carbonică drept împrospătare a respirației.

Toate cele cinci persoane au fost duse la spital după incident. Două dintre ele sunt în stare critică, conform Mirror, citată de Daily Star.

Un localnic, Ankit Kumar, a declarat poliției că se afla la restaurant cu soția și prietenii săi, sâmbătă, când un ospătar le-a dat un pachet de împrospătare a respirației după masă. Dar imediat ce au consumat-o, gurile lor au început să ardă și să sângereze, iar ei au început să vomite, a declarat poliția într-un comunicat către BBC.

Domnul Kumar a povestit: „Am arătat pachetul de împrospătare a respirației unui doctor, care a spus că este gheață carbonică. Conform medicului, este un acid care poate duce la moarte”.

Clienții au pretins, de asemenea, că personalul restaurantului a refuzat să îi ajute. Managerul restaurantului din orașul Gurugram a fost arestat de poliție pentru presupusa otrăvire „cu intenția de a provoca vătămare sau rău”, marți, 5 martie.

Se caută și proprietarul localului. Poliția a declarat că investighează ce s-a întâmplat, inclusiv conținutul pachetului de împrospătare a respirației. Ancheta este în curs.

Gheața carbonică este dioxid de carbon de obicei înghețat la aproximativ -78,5°C, făcându-l atât de periculos de rece, încât oamenii obișnuiți o manevrează de obicei cu mănuși sau clești.

Este produsă prin schimbarea presiunii și temperaturii dioxidului de carbon lichid până când se transformă în zăpadă curată și albă.