Timp de sute de ani, atunci când se află la Roma, vizitatorii se adună la fântână pentru a-şi pune o dorinţă, urmând un ritual istoric. Puţini se gândesc de două ori la monedele lor.

Astăzi, monedele se adună timp de câteva zile înainte de a fi scoase şi duse la divizia din Roma a organizaţiei caritabile catolice Caritas, care numără găleţile de mărunţiş şi le foloseşte pentru a finanţa o bancă de alimente, o cantină pentru săraci şi proiecte de asistenţă socială.

ULTIMELE ȘTIRI

Franța și Moldova au semnat acorduri bilaterale de apărare, pe fondul amenințărilor Rusiei. Maia Sandu: „Dacă agresorul nu este oprit, războiul va fi mai aproape de noi, de tine”

Ziua Internaţională a Femeii. Istoria zilei de 8 Martie în România şi în lume

Războiul din Ucraina, ziua 744. Marea Britanie alocă 416 milioane de dolari pentru 10.000 de drone în Ucraina

Prognoza meteo pentru luna martie: Primăvara vine cu ploi abundente în întreaga ţară

Vezi mai multe articole din categoria social

În 2022, Caritas a strâns 1,4 milioane de euro din fântână şi se aşteaptă să fi strâns şi mai mult în 2023, scrie Reuters.

Roma este unul dintre cele mai vizitate oraşe din lume, cu 21 de milioane de turişti.

Scoaterea monedelor este un spectacol şi implică muncitori de la compania regională de utilităţi ACEA care se ţin în echilibru pe marginea vastei fântâni baroce, folosind mături lungi. Monedele sunt apoi predate la Caritas, unde sunt uscate cu uscătoare de păr şi uscătoare de tacâmuri, apoi sortate şi numărate.