Un tribunal din Coreea de Sud i-a dat unui bărbat o pedeapsă cu suspendare de doi ani pentru că s-a înfometat intenționat pentru a evita serviciul militar obligatoriu.

Tribunalul districtual Gwangju a hotărât că acțiunile bărbatului, în vârstă de 22 de ani, au încălcat Legea Serviciului Militar, care cere tuturor bărbaților apți să servească cel puțin 18 luni în armată.

Inculpatul cântărea inițial 54 kilograme în ianuarie 2021, dar în încercarea de a evita serviciul militar obligatoriu, și-a limitat alimentația și și-a redus greutatea la 49,7 kilograme, menținând o greutate de 50,4 kilograme până în februarie 2022.

Bărbatul și-a limitat intenționat consumul de alimente și apă și a intrat într-un deficit caloric între 2021 și 2022, a fost informat tribunalul.

Bărbații din Coreea de Sud care nu sunt apți fizic pentru a servi în armată sunt supuși unui serviciu alternativ, non-combatant.

Totuși, bărbatul a negat acuzația că s-a înfometat pentru a rămâne slab în încercarea de a evita un rol militar combatant. El i-a spus tribunalului că a pierdut în greutate în acea perioadă din cauza stresului rezultat din exmatricularea sa de la universitate și eșecul de a intra în universitatea pe care și-o dorea.

Nu au fost disponibile detalii suplimentare despre bărbat.

Cu toate acestea, tribunalul a subliniat că probele indică faptul că inculpatul era conștient de cerințele fizice ale armatei. Mărturiile apropiaților au dezvăluit că el a vorbit constant despre intențiile sale de a slăbi pentru a evita armata.

Mai mult, tribunalul a notat că testele de urină au relevat semne de înfometare și deshidratare intenționate, conform The Korea Times, consolidând faptul că pierderea sa în greutate a fost deliberată.

Conform Legii Serviciului Militar din Coreea de Sud, angajarea în astfel de practici înșelătoare pentru a ocoli serviciul militar poate duce la o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare.