Doi bărbaţi din judeţul Covasna au fost arestaţi preventiv pentru trafic de droguri, după ce au fost prins în flagrant delict, la Târgu Secuiesc, când au vândut canabis.

Unul dintre ei este cercetat şi pentru ultraj după ce l-a lovit intenţionat cu maşina pe unul dintre poliţiştii care participau la acţiune, el fiind oprit după ce agenţii au tras focuri de armă în pneurile autoturismului. Testarea Drugtest a avut rezultat pozitiv în cazul său.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Covasna au dispus reţinerea a trei inculpaţi, cercetaţi pentru trafic de droguri de risc, în sarcina unuia dintre aceştia fiind reţinută şi infracţiunea de ultraj.

DIICOT a anunţat, joi, că măsurile au fost luate după ce inculpaţii au fost prinşi în flagrant, în timp ce se deplasau cu un autoturism în oraşul Târgu Secuiesc, la scurt timp după vânzarea a aproximativ 40 grame de canabis (drog de risc) pentru suma de 1.800 de lei.

„De asemenea, unul dintre inculpaţi a deţinut, tot în scop de comercializare, cantitatea de 5 grame canabis, iar în momentul intervenţiei poliţiştilor, acesta, aflat la volan, a ignorat semnalele de oprire a autovehiculului şi a accelerat accidentând cu intenţie pe unul dintre agenţii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Covasna. Acţiunile inculpatului au impus folosirea de către poliţişti a armamentului din dotare prin executarea unor focuri de armă în direcţia roţilor autoturismului”, a arătat sursa citată.

Şoferul a fost testat cu dispozitivul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv, motiv pentru care poliţiştii l-au dus la o unitate spitalicească unde i-au fost recoltate probe biologice.

Miercuri, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Covasna a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile.