Un elev de clasa a VIII-a de la o unitate de învăţământ din Târgu Mureş a făcut scandal în timpul unei ore şi a arătat gesturi obscene cadrului didactic. Poliţiştii au venit la şcoală şi l-au dus pe elev la sediu, unde l-au amendat cu 500 de lei.

Când a revenit la unitatea de învăţământ, el a agresat un cadru didactic, pe care l-a lovit cu pumnii şi picioarele.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mureş au anunţat că poliţiştii au fost sesizaţi luni, în jurul orei 10.00, cu privire la faptul că la o unitate de învăţământ din Târgu Mureş are loc un scandal în timpul unei ore de curs de la clasa a VIII-a.

“Poliţiştii de ordine publică (proximitate), alături de poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară s-au deplasat la faţa locului, stabilind faptul că un elev de 15 ani, din clasa a 8-a, s-a urcat în timpul orelor de curs pe un dulap şi a arătat gesturi obscene cadrului didactic. Tânărul a manifestat un comportament necooperant faţă de poliţişti, fiind imobilizat şi condus la sediul Poliţiei municipiului Târgu Mureş, unde a fost invitată şi mama acestuia, pentru clarificarea stării de fapt şi lămurirea situaţiei”, au precizat poliţiştii.

Tânărul a fost amendat cu 500 de lei pentru încălcarea ordinii şi liniştii publice.

După câteva ore, poliţiştii au fost anunţat că elevul respectiv a făcut din nou scandal la şcoală.

“În jurul orei 12.35, poliţiştii au fost sesizaţi de către reprezentanţii aceleiaşi unităţi de învăţământ cu privire la o faptă de agresiune. La faţa locului, poliţiştii au stabilit că acelaşi tânăr ar fi aplicat lovituri cu pumnii şi picioarele cadrului didactic îndrumător, manifestându-se recalcitrant în continuare.

Tânărul a fost imobilizat şi condus la sediul unităţii de poliţie alături de părintele său, în vederea continuării cercetărilor şi luări măsurilor legale care se impun”, au mai afirmat poliţiştii.