Ce sunt procariotele, din ce este alcătuit ADN-ul sau ce avioane de luptă au fost folosite în al Doilea Război Mondial?

Iată câteva întrebări la care pot răspunde fără probleme doi copii supradotați din Statele Unite.

Unul are 5 ani, celălalt 7. Cel de-al doilea chiar îi ajută și pe alții să învețe lucruri interesante și oferă lecții de știință pe Tik Tok.

La doar 7 ani, Cree oferă o dată pe săptămână lecții de biologie pe canalul lui de TikTok.

Este urmărit de 16 mii de utilizatori, majoritatea mult mai mari ca el.

Shay Carroll, mama lui Cree: „Am știu mereu că e un copil special, cu aptitudini mentale extraordinare.”

Mama povesteşte că, atunci când avea 3 ani, puștiul a început să fie interesat de astrofizică și dinozauri. Și educatorii l-au remarcat și i-au testat coeficientul de inteligență.

Shay Carroll, mama lui Cree: „Are un IQ de peste 130.”

Rezultatul l-a plasat în procentul de 2 la sută al celor mai inteligenți oameni din lume. Și i-a asigurat un loc în exclusivista organizație Mensa.

Shay Carroll, mama lui Cree: „Vreau ca el să lupte pentru visurile lui și pentru a obține ce își dorește. Știu că îi place limbajul de programare și știința.”

Tot în Statele Unite, uimește și un alt băiețel. Îl cheamă Jacob și are numai 5 ani.

Jacob Young, băiețel acceptat în Mensa: „El e cel mai rapid rechin de care știu.”

Spațiul îndepărtat, cauzele scufundării Titanicului sau cum funcționează avioanele…. sunt doar câteva dintre subiectele preferate de discuție ale acestui puști de grădiniță.

Renee Young, mama băiețelului: „Când vorbești cu el, ai impresia că porți o discuție cu un licean.”

Jacob are cu cine să discute subiecte complexe. Tatăl lui lucrează în serviciul de informații de la Pentagon, iar mama e analist de date.

Și Jacob a dat un test – care durează câteva ore – pentru stabilirea IQ-ului. Rezultatul l-a situat între cei 1 la sută cei mai inteligenți oameni din lume. Și, desigur, a primit, la rândul lui, invitația de a se înscrie în Mensa, organizație dedicată acelor pământeni dotați cu aptitudini mentale excepționale. Și care are doar 150 de mii de membri în 90 de țări din toată lumea.