Un bărbat din Marea Britanie, care a emigrat în Australia pentru a deveni ofițer de poliție, a decedat după ce a căzut în timpul unei ceremonii pentru a marca logodna sa.

Liam Trimmer, în vârstă de 29 de ani, și-a tăiat artera carotidă din gât în urma unui accident petrecut la domiciliul său din Australia de Vest (WA) duminică, scrie BBC.

Deși cei dragi au încercat să-l resusciteze, Trimmer a decedat cu puțin timp înainte de sosirea paramedicilor, au declarat autoritățile.

Colegii l-au descris pe subinspectorul superior ca fiind un „ofițer extraordinar” care „iubea să-și ajute comunitatea”.

„Este o perioadă foarte grea pentru Poliția WA”, a declarat comisarul Col Blanch presei locale luni, descriindu-l pe domnul Trimmer ca fiind un „tânăr capabil, cu întreaga viață înainte”.

„S-a făcut tot posibilul pentru a-l salva, dar nu a fost să fie și știu că toți cei implicați sunt într-adevăr, foarte afectați în acest moment… Cred că își doresc să se poată trezi din acest coșmar”, a declarat Blanch pentru 9 News Perth.

Poliția nu a oferit detalii suplimentare despre căzătură, spunând că moartea lui va fi investigată de un medic legist.

Arterele carotide, situate pe ambele părți ale gâtului, sunt vase majore care asigură aportul de sânge către creier.

Oficiul pentru Afaceri Externe al Regatului Unit a declarat pentru BBC că personalul său din Perth este în contact cu Poliția WA.

Trimmer s-a mutat din Marea Britanie în Australia în 2013 pentru a se alătura forțelor de poliție.

După absolvirea pregătirii academice în 2017, s-a mutat la Kalgoorlie – la aproximativ 600 km est de Perth – și a lucrat în unități de combatere a criminalității în bandele de stradă și în unitățile de răspuns tactic.

Mass-media locale l-au descris ca fiind un „model”, care a încurajat alți tineri cetățeni din Regatul Unit să se mute în WA, referindu-se la apariția sa în seria BBC Wanted Down Under, care explorează viețile potențialilor migranți.

Sindicatul poliției statului a oferit, de asemenea, condoleanțele sale.