Un aliat al președintelui rus Vladimir Putin a sugerat lansarea unor atacuri nucleare asupra a trei membri ai alianței militare NATO.

Prezentatorul televiziunii de stat Vladimir Solovyov, una dintre cele mai importante figuri din mass-media susținută de Kremlin, a propus, în direct, ca Rusia să atace cu arme nucleare Franța, Germania și Statele Unite, state membre NATO.

Julia Davis, de la publicația The Daily Beast, a distribuit vineri un fragment din emisiune pe X, fostul Twitter.

„Experții din emisiunea lui Vladimir Solovyov au punctat ce orașe occidentale ar trebui să fie primele vizate de lovituri nucleare. Câteva dintre alegerile lor de top: Paris, Marsilia, Lyon, Hamburg, Munchen sau Garmisch-Partenkirchen și Statele Unite în general”, a scris Davis, potrivit Newsweek.

Ideea că un război nuclear ar putea izbucni pe fondul conflictului din Ucraina a fost lansată de numeroși oficiali ruși, inclusiv de Dmitri Medvedev, fost președinte și prim-ministru al Rusiei. Putin a declarat în septembrie 2022 că Rusia este pregătită să folosească arme nucleare pentru a-și apăra „integritatea teritorială”, iar subiectul este discutat în mod regulat la televiziunea de stat rusă.

Propagandiștii de la Kremlin au avertizat în mod obișnuit cu privire la un război mondial iminent și la lovituri ale Rusiei pe teritoriul NATO din cauza ajutorului și armelor furnizate de administrația Joe Biden și de membrii alianței militare Kievului, mai notează sursa citată.