Legumele furnizează o gamă variată de vitamine și minerale și sunt esențiale pentru un stil de viață sănătos.

Pentru că au în compoziție o mulțime de vitamine și nutrienți, legumele sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului nostru.

Michael Pollan, autorul cărților „The Omnivore’s Dilemma” și „In Defense of Food”, spune că legumele pot funcționa ca medicină preventivă – și că acestea oferă mai multe beneficii pentru sănătate decât administrarea de suplimente scumpe.

„Este mult mai bine să vă luați vitaminele din alimente. Corpurile noastre au evoluat pentru a obține nutrienți din alimente, nu din pastile. Așa că nu este de mirare că suplimentele nu funcționează în general decât dacă ai o deficiență specifică”, a declarat Pollan pentru Business Insider.

Mulți medici, nutriționiști, cercetători independenți în domeniul suplimentelor și experți de frunte în longevitate sunt de acord cu el.

Vrei să adaugi un nou supliment în dieta ta? Încearcă broccoli. Legumele crucifere, cum ar fi broccoli și conopida, sunt numite „culturi de cole” – se referă la plantele din familia Brassicaceae.

Cole este un termen mai general folosit pentru a descrie diverse plante din această familie, inclusiv varza, varza de Bruxelles, broccoli și conopidă.

O familie de legume crucifere numite Brassica, cunoscute și sub numele de cole crops, oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate, spune Pollan.

Brassicas sunt unele dintre cele mai crocante plante pe care le puteți găsi în magazinul alimentar. Acestea sunt excelente pentru îmbunătățirea circulației și a fluxului sanguin și pot ajuta la prevenirea unui număr mare de boli.

Oamenii de știință cred că broccoli și alte legume din aceași familie conțin substanțe chimice pe bază de sulf numite glucosinolați, care dau acestor legume aroma lor amară. Atunci când tăiem, mestecăm și digerăm legumele crucifere, aceste substanțe chimice puternice se descompun în compuși bioactivi care pot ajuta la prevenirea unor forme de cancer. Dar stoarcerea acestor compuși într-o pastilă nu este același lucru cu consumul lor sub forma alimentelor întregi.

„Când au identificat acest compus și apoi l-au pus într-un supliment, nu a avut același efect”, a spus Pollan.

Studiile au arătat în mod constant că biodisponibilitatea suplimentelor nutritive – cantitatea de nutrienți pe care corpul nostru o absoarbe – poate varia foarte mult.

Deoarece suplimentele nu sunt bine reglementate, este adesea dificil să știi exact ce conțin și poate fi aproape imposibil să-ți dai seama dacă suplimentele pe care le iei te ajută sau îți fac mai mult rău decât bine.

Persoanele care mânâncă multe legume tind să aibă mai puține accidente vasculare cerebrale, inimi mai sănătoase, mai puțină grăsime viscerală, o șansă mai mică de a dezvolta diabet de tip 2 și un declin cognitiv mai redus, iar oamenii de știință nu cred că este o coincidență.

„Sunt lucruri pe care nu le înțelegem despre structura alimentelor și despre relația dintre substanțele chimice din alimente care sunt foarte importante”, a spus Pollan.

Oamenii de știință sunt de acord că niciun supliment nu poate egala o dietă bună și o rutină de exerciții fizice pentru a ajuta la prevenirea multor boli cronice.