Cele mai mari partide politice din România nu găsesc un politician pentru a doua cea mai votată funcție din stat -primarul capitalei. PSD îi propune pe: 1.Cătălin Cîrstoiu, manager Spitalul Universitar, 2.Tiberiu Florescu, arhitect, prorector Universitatea Arhitectură București iar PNL pe: 1.Ionuț Lupescu, fotbalist 2.Marian Moiceanu, rectorul Universității de Arhitectură București

Guvernul Ciucă apoi și guvenul Ciolacu, au adăugat 116 mld lei la datoria publică a țării numai în 2023.

Ministerul Sănătăţii anunţă că nu se modifică indemnizaţiile pentru medicii specialişti şi primari care efectuează gărzi.

Comisia a alocat suma de 500 milioane EUR prevăzută în Actul privind sprijinirea producției de muniții (ASAP).

20 de țări au denunțat oficial așa-zisele „alegeri” prezidențiale din Rusia. Din partea României semnează Titus Corlățean, Președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului.

Elon Musk prezice că inteligența artificială va fi probabil mai inteligentă decât „toți oamenii la un loc” până în 2029, iar până anul viitor va atinge inteligența la nivel uman.

Fostul secretar al Trezoreriei SUA construieşte un grup de investitori pentru a achiziţiona TikTok de la ByteDance.

Boss (r.Bogdan Mirică), Libertate (r. Tudor Giurgiu.), MMXX (r. Cristi Puiu), Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii (r. Radu Jude) și Spre nord (r. Mihai Mincan) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.

Valencia, Spania, a fost desemnată Capitala Verde a Europei, recunoscută pentru inițiativele sale de sustenabilitate, inclusiv spații verzi extinse și un accent pe produse locale.

A avut loc tragerea la sorți pentru sferturile UEFA Champions League și te așteaptă meciuri de infarct: Real Madrid – Manchester City, Arsenal – Bayern, PSG – Barcelona și Atletico – Dortmund sunt duelurile stabilite.

Au venit rezultatele la simularea de Bac. Aproape 40% dintre elevii de clasa a 12-a nu au luat nota 5 la Limba româna, iar la matematică sau istorie, 35% nu au luat peste 5.

RAFILA NU MODIFICĂ INDEMNIZAȚIA MEDICILORA10

Ţările NATO nu oferă Ucrainei „suficiente muniţii”, iar acest lucru are „consecinţe în fiecare zi pe câmpul de luptă”, spune secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Un startup american de tehnologie a dezvăluit un robot umanoid operat de OpenAI care conversează cu tine, îți oferă de mâncare dacă îți e foame și face curățenie.

TikTok face 16 mld.$ în SUA, din vânzările de pe platformă, spun surse Financial Times. Cifrele sunt pentru 2023. Global, gigantul chinez are venituri de 120 mld.$ anul trecut.

Timothee Chalamet a câștigat 8 milioane de dolari pentru rolul din filmul Wonka, scrie Variety.