O șoferiță care a evitat un câine pe șosea ajuns să fie depistată cu consum de substanțe stupefiante. Aparatul drugtest a indicat prezenta în corp a unei substanțe interzise.

Șoferița de 21 de ani a fost depistată pozitiv la drugtest în Zimnicea, după ce a ieşit cu maşina în decor încercând să evite un câine, informează, duminică, IPJ Teleorman, citat de Agerpres.

„La Zimnicea, o tânără de 21 de ani, ar fi efectuat o manevră de evitare a unui câine şi a pierdut controlul asupra direcţiei de mers a autoturismului la volanul căruia se afla, ieşind în afara carosabilului. Fiind testată cu aparatul drugtest, acesta a indicat o valoare pozitivă în ceea ce priveşte consumul de substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv, tânăra fiind condusă la spital în vederea recoltării de probe biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a consumului de substanţe psihoactive”, precizează IPJ Teleorman.

Analizele de sânge pot confirma cu certitudine prezența anumitor substanțe în organism și să elimine astfel posibilele rezultate fals pozitive ale aparatelor care analizează probele de salivă, precum Drugtest.

IPJ Teleorman a desfăşurat în noaptea de sâmbătă spre duminică o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii accidentelor de circulaţie, cu precădere a celor produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice/substanţe psihoactive.

Au fost organizate filtre pe raza întreg judeţului, fiind efectuate peste 460 de testări cu aparatele alcooltest şi 17 testări în ceea ce priveşte consumul de substanţe psihoactive.

„În acest context, poliţiştii au constatat cinci infracţiuni: conducere sub influenţa alcoolului, conducere sub influenţa substanţelor psihoactive şi conducere fără permis, la Măgura, Drăgăneşti de Vede, Nenciuleşti şi Zimnicea, întocmind dosare penale. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate nu mai puţin de 135 de sancţiuni contravenţionale a căror valoare depăşeşte 59.000 de lei, au fost reţinute cinci permise de conducere şi retrase cinci certificate de înmatriculare, pentru diverse încălcări ale legislaţiei ce reglementează circulaţia rutieră”, au precizat reprezentanții IPJ Teleorman.