Sfântul Patrick – patronul spiritual al irlandezilor – a fost sărbătorit duminică în toată lumea, inclusiv la București. În localurile din Centrul Vechi, de exemplu, și românii, și turiștii străini au cântat și au dansat pe ritmuri energice.
Desigur, pașii tradiționali au fost greu de urmărit, dar cei care au învățat astfel de coregrafii au făcut spectacol.
Într-un bar din Centrul Vechi al Capitalei, oamenii s-au distrat de Sfântul Patrick pe muzică tradițională irlandeză. Sabrina a stat jumătate de an în Irlanda și acolo a și învățat pașii de dans cu care a atras aseară privirile.
Sabrina, turistă: „Foarte mulți oameni ies pe stradă și apoi merg la bar. Beau și dansează, iar eu am vrut să fac același lucru aici, în București. Este în irlandeză, dar putem dansa în toată lumea.”
La mese au fost și mulți turiști străini, care au purtat.. deja celebrele pălării verzi.
Turist din Anglia: „Suntem din Anglia. Am venit în acest bar și este fantastic. Multă bere, da.”
Turist din Anglia: „Oameni extraordinari, mâncarea la fel, ne simțim bine! Ziua Sfântul Patrick este la fel, oriunde în lume.”
Turistă din Grecia: „Grecia! Beau bere și ascult muzică bună. Așa petrecem noi. Muzica este internațională!”
Și românii au intrat repede în atmosferă.
Femeie: „Este o sărbătoare plină de veselie și irlandezii, în general, știu să se bucure de ceea ce au.”
Sărbătoarea de Sfântul Patrick nu poate fi completă fără foarte multă bere. Băutura, un simbol pentru Irlanda, se bea și în barurile din București.
Turist: „Sărbătoresc prin băutură. În fiecare zi este ziua Sfântului Patrick aici. Prieteni buni, o companie plăcută, îmi place.”
Peter are origini irlandeze și, de mai bine de 12 ani, a devenit tradiție să cânte în acest local de sărbătoarea Sfântului Patrick.
Peter Moynahan, cântăreț: „A fost un weekend foarte, foarte plin, nu mai am voce. Ce vedem aici este o mică parte din ce poate să ajungă acolo.”
Sfântul Patrick – patronul spiritual al Irlandei – este sărbătorit cu parade și petreceri în baruri, în fiecare an, pe 17 martie.