Un purtător de cuvânt al Ministerului german al Apărării a declarat sâmbătă că nu poate confirma autenticitatea înregistrării, dar că Oficiul Federal pentru Serviciul de Contrainformaţii al Armatei (BAMAD) investighează problema şi că vor fi luate toate măsurile necesare, relatează Reuters.

Margarita Simonian, jurnalistă a televiziunii ruse de stat şi redactorul-şef al canalului Russia Today, a fost prima care a publicat vineri înregistrarea audio, care a fost postată şi pe canalul său de Telegram.

ULTIMELE ȘTIRI

Adrian Sârbu: NATO şi America au ratat obiectivul numit descurajarea Rusiei. Dacă Putin câştigă în ucraina

Ciolacu explică de unde vor fi luaţi banii pentru despăgubiri în cazul „Roşia Montană”

Previziunile lui Ciolacu: România intră în Schengen rutier până la finalul anului. În 2025 fără vize

Paris 2024 dezvăluie afişele oficiale – tentă suprarealistă şi obsesie pentru detalii

Vezi mai multe articole din categoria externe

Oficialii militari discută despre posibila livrare de rachete de croazieră Taurus către Kiev, pe care cancelarul Olaf Scholz a respins-o până acum în mod ferm în mod public. De asemenea, ei vorbesc despre pregătirea soldaţilor ucraineni şi despre posibile ţinte militare.

Experţii întrebaţi de publicaţia germană Der Spiegel au considerat că înregistrarea este autentică.

Oficialii au discutat, de asemenea, despre posibile ţinte, inclusiv despre podul Kerci care leagă rusia

Scholz, aflat într-o vizită la Roma, a declarat jurnaliştilor că potenţiala scurgere de informaţii este „foarte gravă”.

Un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe a declarat vineri pe reţelele de socializare: „Cerem o explicaţie din partea Germaniei”.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a vorbit sâmbătă în faţa jurnaliştilor despre „planurile viclene ale Bundeswehr (forţele armate germane), care au devenit evidente datorită publicării acestei înregistrări audio. Aceasta este o autoexpunere flagrantă”, a declarat Lavrov.