După ce așteptase cu nerăbdare operația pentru a scăpa de durerile abdominale, Jorge Base a fost profund șocat să afle că intervenția chirurgicală programată pentru a-i îndepărta vezica biliară a fost greșită.

Bărbatul, în vârstă de 41 de ani, și-a văzut visul de a mai fi tată încă o dată spulberat după ce medicii i-au făcut din greșeală o vasectomie, scrie eldoce.tv.

Planul său de a-și mări familia, alături de soția sa, s-a transformat într-un coșmar din care nu se poate trezi.

După intervenția chirurgicală, Jorge a fost informat că nu mai poate avea copii.

„Mi-au spus că ar trebui să iau în considerare inseminarea artificială pentru a avea un alt copil. Sunt furios și nu știu ce să fac. Nu există nicio cale de întoarcere pentru mine… Este inexplicabil cum s-a putut întâmpla o greșeală atât de mare”, a mărturisit el pentru presa locală.

Pentru Jorge, care deja are doi băieți, vestea a fost devastatoare. El și soția sa își doreau cu ardoare să aducă pe lume o fetiță, iar acum acest vis a fost spulberat din cauza unei erori medicale. Avocatul său, Diego Larrey, susține că medicii au fost neglijenți și nu au verificat dosarul pacientului în mod corespunzător.

Jorge Base, fiind programat inițial pentru operație pe 27 februarie, a fost nevoit să-și amâne intervenția pentru ziua următoare din cauza programului încărcat al medicilor. Însă, în loc să facă operația de colecistectomie necesară, Jorge a fost șocat să afle că i s-a efectuat o vasectomie greșită.

Frustrat și nedreptățit, Jorge a declarat: „Nu am intenția să dau vina pe nimeni. Nu arăt cu degetul și nu încerc să caut vinovații. Însă vreau o soluție… Între timp medicii îmi spun că nu ar trebui să fac o dramă din asta și să merg mai departe. Nimeni nu și-a asumat responsabilitatea”.

Spitalul a declanșat o anchetă internă în urma acestei erori medicale, iar Ministerul Sănătății a demarat o anchetă în paralel.