După cinci ani de pauză, țara noastră participă din nou la cel mai mare târg de turismturism280.000 de euro costă reprezentarea României la acest târg.

Cei 39 de reprezentanţi ai României prezenți la Bursa Internațională de turism

Eduardo Santander, directorul executiv al Comisiei Europene pentru turism

Cătălin Mogoșanu, directorul unei agenții de turism

Cum mai sunt doar câteva luni până la vară, operatorii au pregătit oferte și pentru o vacanța la mare.

George Măndilă, președinte al OMD Mamaia-Constanța: „Atât Mamaia cât și Constanța sunt prezentate unități de cazare sau food experience, atracțiile principale, plajele moderne, festivalurile, cluburile și bineînțeles vorbim de atracțiile nautice. Să stea pe plajă la Mamaia, să viziteze zona istorică a orașului, să bea o cafea în celebrul deja port Tomis, să stea vorbă cu localnicii, să guste din bucătăria tradițională”.

Sunt promovate însă și city break-urile.

Simion Giurcă, consilierul președintelui OMD Timișoara: „Începem sigur cu oferta culturală. Le povestim despre faptul că Timișoara are cea mai mare zonă pietonală din România, ceea ce conferă în toată zona de centru istoric o oază de liniște cu multe localuri, muzee, le povestim despre faptul că Timișoara are foarte multe parcuri, zone verzi”.

În total, la Bursa Internațională de turism

Adrian Voican, vicepreşedintele ANAT: „Era păcat că România să lipsească, cum s-a întâmplat în ultimii ani. Ne batem cu bugete foarte mari, dar ne batem și cu oameni care chiar știu ce potențial reprezintă turism

Evenimentul din Berlin își va închide porțile pe 7 martie.