„Steagul nostru este galben şi albastru”, steagul „prin care trăim, murim şi cucerim. Nu vom ridica niciodată alte steaguri”. Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba răspunde decis apelul Papei Francisc de a alege calea negocierilor pentru pace în Ucraina, exprimând fără îndoială dispreţul Kievului, care nu este dispus să accepte capitularea.

„Nebunia rusă trebuie să piardă acest război şi vom face totul pentru asta”, a mai declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, fără a-l cita direct pe Sfântul Părinte. Între timp, Moscova se laudă: „Fiecare expert, fiecare politician, fiecare diplomat de astăzi înţelege” că situaţia din Ucraina „este într-o fundătură”, a comentat pentru ANSA purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, potrivit căreia Pontiful nu vorbeşte cu Kievul, ci cu Occidentul.

ULTIMELE ȘTIRI

Premiile Oscar 2024: Lista completă a câștigătorilor. „Oppenheimer”, marele câștigător al serii. Cillian Murphy a câștigat premiul pentru „Cel mai bun actor”, Christopher Nolan pentru „Cel mai bun regizor”

Premiile Oscar 2024. Oppenheimer a luat caimacul: 7 statuete. Cei mai buni actori au fost desemnaţi Emma Stone şi Cillian Murphy. Cel mai bun film străin a fost ales „Zona de interes”

Războiul din Ucraina, ziua 747. Avansul Moscovei continuă, dar Kievul răspunde apelului Papei: steagul nostru este galben şi albastru, nu alb

Ion Cristoiu: Mareşalul Antonescu e convins că indicaţiile sale sînt înmormîntate de cum au fost date

Vezi mai multe articole din categoria social

Ambasada Ucrainei la Sfântul Scaun a făcut şi ea comparaţii cu istoria şi nu şi-a ascuns iritarea: „A vorbit vreodată cineva serios despre negocierile de pace cu Hitler şi despre steagul alb pentru a-l mulţumi? Lecţia este una singură: dacă vrem să punem capăt. război, trebuie să facem totul pentru a-l ucide pe Dragonul Rus”.

Între timp, pe front, ucrainenii se chinuie să obţină rezultate, după avansul rusesc din ultimele săptămâni. Obţinut – scrie CNN – şi prin folosirea puternicei bombe aeriene Fab-1500, care se pare că decimează apărarea ucraineană. Şi în Zaporojie, Kievul a raportat că trupele ruse au folosit grenade cu gaz cloropicrin, pentru a „sufoca soldaţii ucraineni”.