Laboratorul de cercetare AI al Google, DeepMind, iniţiază o nouă abordare în jocurile controlate de calculator cu SIMA (Scalable Instructable Multiworld Agent/ Agent Scalabil Instruibil Multi-Lume), potrivit Mashable.

Spre deosebire de NPC-urile (personajele non-jucabile) tradiţionale, SIMA acţionează ca un companion AI generalist pentru mediile virtuale 3D, răspunzând la comenzile de limbaj natural ale jucătorilor umani în loc să fie pre-programat în jocuri specifice. Acest aspect unic îi permite lui SIMA să joace alături de gameri, urmând instrucţiuni verbale şi efectuând acţiuni bazate pe comenzile utilizatorului.

ULTIMELE ȘTIRI

SUA vor să-l condamne pe Sam Bankman-Fried, fondatorul FTX, la 50 de ani de închisoare. Când va fi pronunțată sentința

Acuzaţii de „activităţi teroriste” între Rusia şi Ucraina în timpul alegerilor prezidenţiale ruseşti

Câciu: ️400 milioane de euro disponibile pentru IMM-uri pe o nouă linie de finanţare

România condamnă deschiderea secţiilor de votare ruseşti din Moldova, Georgia şi Ucraina

Vezi mai multe articole din categoria tehnologie

În timp ce abilitatea lui SIMA de a asista jucătorii în scenariile de joc multiplayer şi offline are beneficii potenţiale, există şi preocupări legate de posibila sa utilizare incorectă. Gamerii ar putea exploata SIMA pentru a obţine avantaje injuste în jocul online sau pentru a delega sarcini plictisitoare către AI, subminând integritatea anumitor experienţe de joc.

DeepMind recunoaşte aceste riscuri şi subliniază că SIMA este un proiect de cercetare destinat testării capacităţilor agenţilor AI în mediile de joc. Echipa nu are planuri actuale de a face SIMA larg disponibil şi este angajată să prevină utilizarea sa incorectă în jocuri.

Dezvoltarea lui SIMA reprezintă atât inovaţie, cât şi consideraţii etice în cadrul comunităţii de jocuri. În timp ce deschide noi posibilităţi pentru experienţele de joc asistate de AI, ridică şi întrebări legate de justiţie şi integritate în jocuri. Pe măsură ce DeepMind continuă să îmbunătăţească abilităţile lui SIMA, rămâne de văzut cum va fi integrată această tehnologie în peisajul jocurilor şi ce măsuri de siguranţă vor fi implementate pentru a aborda eventualele preocupări.