UPDATE Cu peste 50% din voturi numărate, scorul lui Putin rămâne un record

Cu puţin peste 50% din voturile numărate, comisia electorală raportează rezultate în mare concordanţă cu sondajele de opinie – Putin cu 87,34%.

UPDATE Yulia Navalnaya spune că va continua lupta

Yulia Navalnaya şi-a exprimat recunoştinţa faţă de oamenii care i-au stat alături în timpul alegerilor, suportând o aşteptare de şase ore la secţia de votare.

Ea le-a mulţumit pentru prezenţă, emoţii şi încurajare, subliniind că le-au dat speranţa de a continua lupta. Navalnaya a recunoscut sprijinul persoanelor din oraşe din întreaga lume, considerându-le pilonii săi de putere.

ULTIMELE ȘTIRI

Efectele nocive ale statului prelungit pe scaun. Ce trebuie să faci pentru a reduce comportamentul sedentar

Zelenski denunţă alegerile din Rusia

Primele rezultate: Vladimir Putin a câştigat alegerile prezidenţiale din Rusia. SUA: Alegerile nu au fost „în mod evident nici libere, nici corecte”

Mai mult de 74.000 de români bogaţi au depozite mari la bănci, cumulând echivalentul a 16 mld. euro

Vezi mai multe articole din categoria externe

A încheiat cu expresii de dragoste şi apreciere pentru sprijinul lor neclintit. Postarea a fost publicată pe X.

UPDATE Putin ţine publicul în aşteptare

Putin, care a obţinut o victorie zdrobitoare la alegeri, era aşteptat să apară la televizor acum aproape jumătate de oră. Cu toate acestea, nu este neobişnuit pentru el să ţină publicul în aşteptare, o trăsătură pentru care este bine recunoscut.

În prezent, televiziunea de stat umple golul prin interviuri cu corespondenţii aflaţi la sediile candidaţilor neînvingători.

UPDATE Prezenţa la vot pentru realegerea lui Putin a stabilit un record, potrivit oficialilor

Prezenţa la nivel naţional a fost de 74,22% la ora 18.00, când s-au închis urnele, au declarat oficialii electorali, depăşind nivelul din 2018 de 67,5%.

UPDATE Zelenski denunţă alegerile din Rusia

UPDATE Putin câştigă înregistrând un record de 87% la alegerile prezidenţiale

La finalul celei de-a treia zi de votare în Rusia, rezultatele alegerilor prezidenţiale arată că Vladimir Putin obţine încă un mandat de şase ani, potrivit unui exit poll care indică un procent de aproximativ 87% din voturi, relatează The Mirror.

Într-o competiţie în care cel mai apropiat contracandidat a obţinut doar 4,7% din voturi, Putin se consolidează ca lider al ţării pentru al cincilea mandat, fiind confirmat de această dată în funcţie şi devenind cel mai longeviv lider rus de la dictatorul Josef Stalin.

Apreciindu-se că va rămâne în funcţie până cel puţin în 2030, Putin ar putea candida din nou pentru un nou mandat – în 2020, a impus modificări legislative care permit preşedintelui să servească până la şase mandate. În ciuda numeroaselor îndoieli referitoare la corectitudinea alegerilor, datorate atât manipulării digitale a procesului de vot, cât şi tacticii dure de intimidare folosite de Putin, inclusiv moartea liderului opoziţiei Alexei Navalnîi, care a decedat într-o închisoare din Rusia după ani de detenţie sub acuzaţii de extremism.

Regimul lui Putin a eliminat orice ameninţare la adresa sa, fie tăcând opoziţia, fie exilându-i sau încarcerându-i, sau pur şi simplu nepermiţându-le să candideze, prin impunerea unor formalităţi birocratice trucate sau reglementări contestabile legate de procesul oficial de alegere a candidaţilor.

Ştirea iniţială

Marja de victorie a lui Putin este cea mai mare de până acum, depăşind cifra de 76,7% din 2018.

Putin a candidat împotriva a trei candidaţi din partide care nu i-au criticat guvernarea şi nici invazia sa în Ucraina.

Rusia a fost marcată de proteste la secţiile de votare duminică, în ultima zi a scrutinului, în cadrul alegerilor menite să prelungească îndelungata perioadă la putere a preşedintelui rus Vladmir Putin. Casa Albă a trasmis că alegerile din Rusia nu au fost „în mod evident nici libere, nici corecte”, având în vedere modul în care Putin şi-a întemniţat adversarii şi i-a împiedicat pe alţii să candideze împotriva sa.