Fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, urmează să ajungă în câteva ore într-o închisoare din România.

Autoritățile din Germania, care l-au capturat în noiembrie, l-au trimis în țară, iar o dubă a Administrației Penitenciarelor l-a preluat din punctul de trecere a frontierei Nădlac 2.

Un echipaj al Poliţiei Federale Germane l-a escortat pe Cătălin Cherecheş, de dimineaţă, spre frontiera cu Austria, şi l-a predat autorităţilor austriece în jurul ore 10 şi 40 de minute.

Fugarul a fost adus apoi spre graniţa austro-ungară, iar mai apoi la Nădlac, unde a fost aşteptat de autorităţile române, pentru procedura de predare.

Din vestul ţării, Cherecheş va fi dus la Penitenciarul Rahova. Acolo va sta în următoarele 21 de zile, cât este perioada de carantină. Apoi Cherecheş va fi transferat la un penitenciar cu regim închis, cât mai aproape de domiciliu – în acest caz, oraşul Baia Mare.

Ministrul Justiției a anunțat marți că pentru a pune în aplicare mandatul european de arestare emis pe numele lui Cătălin Cherecheș, instituția pe care o conduce a oferit autorităţilor din Germania un set de garanţii legat de condiţiile din penitenciarul în care va fi încarcerat fostul primar.

La Rahova, Cătălin Cherecheş va fi cazat cu cel mult încă două persoane într-o cameră cu o suprafaţă de aproximativ 19 metri pătraţi. Acolo va avea acces la un punct comercial, la publicaţii și la asistenţă medicală.

Fostul primar a fost condamnat pe 24 noiembrie la 5 ani de închisoare pentru luare de mită.

În aceeaşi zi, a fugit din ţară şi a fost găsit 4 zile mai târziu, în Germania.