Primăria Vaslui a organizat un parastas la mormântul unui regretat profesor din oraș, pe care l-a decontat ca eveniment cultural. La evenimentul bisericesc plătit din bani publici au participat doar câțiva oameni, pentru că familia a cerut intimitate.

Primăria Vaslui a organizat și plătit un parastas în toată regula, cu rugăciuni, pomeni, coroane de flori și toată recuzita creștin-ortodoxă, la mormântul unui regretat profesor din oraș, scrie Vremea Nouă.

Și, pentru că slujbele de pomenire nu au corespondent în bugetul unei instituții publice, municipalitatea a trecut parastasul ca eveniment cultural, pentru a-l putea deconta din bani publici, deși la ceremonie familia nu a fost de acord și cu participarea altor persoane.

În comparație, Consiliul Județean Vaslui a organizat un eveniment în memoria profesorului Romeo Tălmaciu, cel pomenit acum de vasluieni, dar printr-un spectacol cultural omagial, în care au fost premiate tinerele talente ale județului.

Parastasul de la mormânt, organizat și plătit ca eveniment cultural de Primăria Vaslui, a avut loc sâmbătă într-un cadru restâns, cu participarea doar a familiei și câtorva oficiali ai primăriei.

”Evenimentul pentru comemorarea domnului profesor Tălmaciu este prins în calendarul activităților culturale, organizate de Primăria Vaslui. Și, fiind un eveniment de acest gen, parastas, nu putem da amploare, pentru că familia dorește o participare redusă”, a transmis viceprimarul Cătălin Mândru.