Premierul francez Gabriel Attal intenționează să introducă săptămâna de lucru de patru zile pentru părinții divorțați, astfel încât aceștia să petreacă mai mult cu copiii. Este una din variantele pe care le va prezenta într-un seminar guvernamental.

Premierul francez analizează mai multe posibilităţi de a uşura viaţa părinţilor divorţaţi prin scurtarea timpului de muncă şi vrea să prezinte la sfârşitul lui martie propuneri în acest sens, relatează La Figaro, preluat de news.ro.

Gabriel Attal vizează mai multe piste – o reducere a numărului zilelor de muncă la patru, la patru şi jumătate sau introducerea unor săptămâni „diferenţiate” de patru zile de muncă ale părinţilor divorţaţi, atunci când este rândul acestora să stea cu copiii.

El a experimentat, pe când era ministru al Conturilor Publice, săptămâna de muncă de patru zile, în administraţia sa, fără reducerea timpului de muncă.

În ianuarie, în discursul de politică generală, şeful Guvernului francez le-a cerut miniştrilor „să experimenteze săptămâna de patru zile, fără reducerea timpului de muncă”, în „administraţiile lor centrale şi deconcentrate”.