Pentru prima dată în istorie, în Romania, salariufemeiDe altfel, numărul femei

Adriana Duna are 54 de ani și este manager la trei restaurante din Alba Iulia și Aiud. Administrează și o unitate de producție conserve și un laborator de dulciuri și prăjituri. A pornit la drum acum 30 de ani cu afaceri în domeniul construcțiilor, a dat faliment, dar s-a reinventat.

Adriana Duna, director general: „Dacă îți place ceea ce faci nimic nu este greu, cât timp ai entuziasm și pasiune eu spun că toate lucrurile se așează. Cea mai mare provocare a fost să o iau de trei ori de la zero. E important cum te ridici în momentul în care cazi și dacă reușești din nou să își depășești limitele eu cred că asta este cheia succesului”.

Ca Adriana sunt tot mai multe femeisalariufemeifemei

Salariat: „Cred că e puțin cu 200 de lei. Sunt multifuncționale, sunt mai inspirate, au ceva în plus față de capacitățile masculine”.

Salariat: „Fiecare primește ceea ce merită. De ce nu? femeisalariu

Salariat: „Depinde și de cunostințele pe care le are fiecare. Nu pot să fiu contra unei femeisalariu

În același timp și numărul femei

În 2014 erau aproximativ 180.000 de femeifemei

Ana Călugăru, mangerul unei platforme de recrutare: „Un rol foarte important în acest sens îl au companiile multinaționale care au început să vină și să consolideze politici de incluziune destul de puternice, împrumutate de la sediile mamă de afară, acolo unde acest subiect al egalității de gen este unul foarte puternic”.

Anul trecut, Parlamentul European a adoptat un pachet legislativ care le cere companiillor să ia măsuri dacă diferența de salarizare între femei