Poliţiştii Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, au efectuat 12 percheziţii domiciliare, la sediile unor firme, puncte de lucru şi locuinţe, în municipiile Brăila, Galaţi şi Tulcea, în cadrul a patru dosare penale care vizează săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Din cercetările efectuate a rezultat că „în perioada 2018-2020, patru societăţi comerciale, având ca obiect de activitate <şcoli de conducere (pilotaj)>, ar fi angajat instructori auto/profesori de legislaţie rutieră cu normă întreagă (8 ore/zi), pe care i-ar fi înscris în Registrul Naţional al Cursanţilor, la nivelul Autorităţii Rutiere Române, în scopul de a beneficia de autorizaţiile legale necesare desfăşurării activităţilor pentru pregătirea teoretică şi practică a persoanelor înscrise pentru obţinerea permiselor de conducere.”

ULTIMELE ȘTIRI

Madonna rupe tăcerea. Cântăreața a dezvăluit primul cuvânt pe care l-a rostit, după ce a stat patru zile în comă

Marcel Ciolacu are, joi, o întrevedere cu omologul austriac, Karl Nehammer

Simulare bac 2024. Şase elevi eliminaţi la proba la alegere a profilului şi specializării

Peste 80% dintre spitalele publice nu oferă servicii de avort sau nu pot fi contactate

Vezi mai multe articole din categoria social

Ulterior, şcolile de şoferi „ar fi retras contractele individuale de muncă din bazele de date ale I.T.M. şi ar fi întocmit contracte de muncă cu timp parţial de lucru (2 ore/zi) contra unor sume de 150-250 de lei/fiecare angajat, astfel că taxa de şcolarizare plătită de cursanţi, respectiv 1.700 – 2.000 de lei nu ar fi fost fiscalizată în totalitate”, au transmis anchetatorii.

Investigaţiile vizează patru persoane şi patru firme. În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite şi ridicate, în vederea probării activităţii infracţionale, sisteme informatice şi medii de stocare.

Prejudiciul estimat este de aproximativ 1.000.000 de lei.

În cauză „au fost descoperite bunuri asupra cărora au fost dispuse măsuri asigurătorii, respectiv sechestru aplicat pe imobile şi autoturisme aparţinând persoanelor fizice vizate, în valoare de aproximativ 900.000 de lei”, au precizat anchetatorii.