Filmul ”Oppenheimer” este marele câștigător al galei Oscar de la Los Angeles. Susținută de recenzii entuziaste, un mare succes de box-office și o distribuție imbatabilă, pelicula a triumfat la 7 din cele 13 categorii în care fusese nominalizată.

”Oppenheimer” a fost decretat cel mai bun film al anului și le-a adus câte un Oscar regizorului Christopher Nolan și actorilor Cillian Murphy și Robert Downey Jr.

Înregistrarea Galei Premiilor Oscar este disponibilă pe platforma VOYO și va fi difuzată mâine, de la ora 20.30, și pe PRO CINEMA.

„Imediat… Văd că scrie Oppenheimer!”.

Al Pacino a confirmat așteptările privind triumful filmului despre bomba atomică, politica și responsabilitate morală. Iar regizorul britanic Christopher Nolan a câștigat primul Oscar din carieră, pe care i l-a dedicat soției lui, totodată producător al filmului.

Christopher Nolan, regizor: „Mulțumesc, Emma Thomas, producătorul tuturor filmelor noastre și producătorul tuturor copiilor noștri. Te iubesc!”.

„Câștigătorul Oscarului este… Cillian Murphy!”.

Actorul irlandez de 47 de ani care l-a întruchipat pe fizicianul J. Robert Oppenheimer și-a adjudecat, la rândul lui, Oscarul.

Cillian Murphy: ”Aveți în fața dumneavoastră un irlandez mândru. Cu bune si cu rele, trăim cu toții în lumea lui Oppenheimer, așa că vrea să dedic acest trofeu celor care promovează pacea în lume. Mulțumesc!”.

Robert Downey Jr., care strălucește în rolul lui Lewis Strauss, inamicul lui Robert Oppenheimer, a obținut în sfârșit prima statuetă aurită din carieră.

Robert Downey Jr: ”Aș vrea să mulțumesc copilăriei mele groaznice și Academiei de film. În această ordine. Mulțumesc și veterinarului… pardon…soției mele, Susan, care m-a găsit ca pe un animal de companie abandonat şi m-a iubit până m-a readus la viaţă. Datorită ei sunt aici acum”.

La rândul ei, cu rolul din pelicula „Poor things”, Emma Stone a intrat în clubul select al actrițelor care câștigă două Oscar-uri înainte de 35 de ani, alături de Meryl Streep ori Jodie Foster.

Emma Stone: ”Mi s-a rupt rochia. Cred că s-a întâmplat când am dansat pe „I’m Just Ken”. Sunt copleșită… Mi-am pierdut și vocea, dar nu contează”.

Comedia neagră cu accente baroce a mai luat trei Oscaruri, inclusiv la categoria Costume, trofeu prezentat de un John Cena în ținuta lui… Adam. A fost o reinterpretare a unui moment de la gala Oscar din 1974, când un bărbat gol a năvălit pe scenă.

„Gata, arăți minunat…”.

Gala a căpătat un ton mult mai serios când producția „20 days in Mariupol” a triumfat la categoria dedicată documentarelor.

Mstyslav Chernov, regizorul documentarului: ”Mi-aș dori să dau triumful ăsta la schimb cu pacea, cu scenariul în care Rusia să nu fi atacat Ucraina”.

Gala de la Los Angeles a fost găzduită, pentru a patra oară, de Jimmy Kimmel.

Jimmy Kimmel: ”Cu 48 de ani în urmă, Robert de Niro și Jodie Foster au fost nominalizați pentru rolurile din „Taxi Driver”. Amândoi sunt din nou nominalizați în seara asta. În 1976, Jodie Foster era suficient de mică pentru a-i fi fiică lui de Niro. Acum e cu 20 de ani prea bătrână pentru a-i fi iubită”.

Cum Hollywood-ul este prin definiție fieful democraților, Kimmel n-a riscat nimic atacându-l pe candidatul republican la prezidențiale.

„A existat vreodată o gazdă mai slabă la Oscaruri ca Jimmy Kimmel? Vedeți dacă puteți ghici ce fost președinte a postat asta pe Truth Social. Mulțumesc, domnule președinte Trump. Mulțumesc că mă priviți. Vă lasă la închisoare să stați până târziu?”.

Din public, Kimmel și câștigătorii au fost aplaudați și de Messi, câinele vedetă din pelicula „Anatomia unei prăbușiri”. Cățelul Messi a primit invitație și a privit cuminte ceremonia din propriul fotoliu. Și chiar a aplaudat grațios reușita lui Robert Downey Junior.