Pachetul de sprijin militar vizează livrarea rapidă a celei mai mari cantităţi posibile de muniţie de diferite calibre, în special de 155 milimetri, potrivit sursei citate.

,,Utilizarea acestor muniţii pe câmpul de luptă a atins niveluri extrem de ridicate, ceea ce face vital şi urgent ca Ucraina să obţină muniţii suplimentare pentru a răspunde la atacurile continue şi mai intense ale Rusiei”, a precizat ministrul Apărării într-o declaraţie joi seara târziu.

ULTIMELE ȘTIRI

Adrian Sârbu: Managerii din sectorul privat aleși direct vor curăța administrația publică de incompetență și impostură

Medvedev, atac plin de jigniri despre Tezaur şi România: „Du-te dracului” / „Românul, după cum ştiţi, nu este o naţiune”

Franţa votează pentru a limita ,,fast fashion” cu o suprataxă de mediu

Portugalia alocă un ajutor militar de 100 de milioane de euro pentru Ucraina

Vezi mai multe articole din categoria economic

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat joi că Ucraina a rămas fără muniţie în războiul său împotriva invaziei Rusiei şi că aliaţii nu fac suficient pentru a ajuta Kievul.

Aprovizionarea cu muniţie a devenit o problemă critică pentru Ucraina, în condiţiile în care războiul a intrat în cel de-al treilea an, iar pachetul de asistenţă militară din partea SUA, în valoare de 60 de miliarde de dolari, este blocat în Camera Reprezentanţilor, condusă de republicani.