Protestul va avea loc în perioada 12-13 martie 2024, începând cu ora 11:00, când Federaţia Naţională a Sindicatelor Unite din Poliţia Locală România (FNSUPLR) va organiza un miting de protest în faţa Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Principalele revendicări sunt: respectarea în totalitate a prevederilor legii 155/2010, inclusiv art. 35, lit. b (articol referitor la încadrarea activităţii în condiţii deosebite, speciale sau alte condiţii de muncă, potrivit legii); acordarea de compensaţii pentru efectuarea serviciului în SDSL; introducerea în sesiune legislativă a proiectului POCA elaborat de MDLPA; acordarea normei de hrană în mod obligatoriu; transformarea unui post la mia de locuitori în un poliţist local la mia de locuitori; statutul poliţistului local.

ULTIMELE ȘTIRI

Premiile Oscar 2024: Lista completă a câștigătorilor. „Oppenheimer”, marele câștigător al serii. Cillian Murphy a câștigat premiul pentru „Cel mai bun actor”, Christopher Nolan pentru „Cel mai bun regizor”

Adrian Sârbu: Democraţia a deraiat. Găştile de partid promovează impostura şi prăduiesc banii de la buget. Principiile de guvernanţă sunt sfidate. Şi interesul tău, ca votant şi plătitor de taxe

MAE: Cod portocaliu de ploi şi inundaţii în sudul Franţei. Atenţionare de călătorie

Poliţiştii locali protestează în faţa Ministerului Dezvoltării

Vezi mai multe articole din categoria social

Blocul Naţional Sindical reaminteşte că, la începutul lunii decembrie 2023, Federaţia Naţională a Sindicatelor Unite din Poliţia Locală a demarat o campanie publică pentru a atrage atenţia importanţei existenţei poliţiştilor locali în societate. Campania se intitulează #şinoiexistăm.