Cel puţin 21 de persoane au murit şi 38 au fost rănite duminică dimineaţă în sudul Afganistanului, într-o coliziune între un camion-cisternă, un autocar şi o motocicletă care au luat foc, au declarat oficiali din provincia Helmand, potrivit AFP.

„În această dimineaţă devreme, 21 de persoane au murit într-un accident rutier între un autocar, un camion-cisternă şi o motocicletă pe o şosea” în provincia Helmand, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al guvernatorului, Mohammad Qasim Riyaz.

Treizeci şi opt de persoane au fost rănite, a declarat ulterior o altă sursă oficială din provincie.

Camionul-cisternă transporta benzină şi, în urma coliziunii, vehiculele au luat foc, iar cadavrele multor victime au fost carbonizate, a adăugat purtătorul de cuvânt al guvernatorului.

Accidentul, care s-a produs din motive necunoscute, a avut loc pe drumul principal care leagă Herat, în vestul Afganistanului, de capitala Kabul, în centru.

Drumurile din Afganistan, o ţară însângerată de patru decenii de lupte şi străbătută de lanţuri muntoase înalte, fac deseori victime mortale.

Treizeci şi unu de persoane au murit în decembrie 2022 în pasul Salang (centru), în lanţul muntos Hindu Kush, după ce un camion-cisternă s-a răsturnat, ceea ce a provocat un incendiu care a cuprins şi alte vehicule.