Curtea de Apel Craiova a dat, miercuri, sentința definitivă pentru un polițist de la Biroul Rutier Craiova și un fost jandarm care au fost prinși în flagrant, în 2022, în timp ce vindeau cocaină.

În septembrie 2023, cei doi au fost condamnați de Tribunalul Dolj la câte șase ani de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc. Instanța a dispus, însă, ca jandarmul să execute și o pedeapsă mai veche, el fiind astfel condamnat la opt ani de închisoare, potrivit Gazeta de Sud.

La apel, Curtea de Apel Craiova a redus pedeapsa polițistului la patru ani de închisoare, iar jandarmul urmează să execute pedeapsa stabilită de tribunal.

Cei doi au fost prinși în flagrant pe 21 iunie 2022, în timp ce vindeau cocaină.

„La data de 21 iunie 2022, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu ofițeri din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, i-au prins în flagrant pe cei doi inculpați după ce au vândut şapte doze de cocaină în schimbul sumei de 3.500 de lei. Ulterior, în cauză au fost puse în executare trei mandate de percheziţie domiciliară pe raza județului Dolj, în urma cărora au fost descoperite şi ridicate 20 de doze de cocaină, două pistoale și muniție, două telefoane mobile și o farfurie cu urme de cocaină”, au transmis autoritățile.

Substanțele interzise au fost găsite în casa fostului jandarm, iar în mașina polițistului au fost descoperite alte două doze de cocaină.

Procurorii DIICOT au stabilit că, începând cu anul 2021, cei doi bărbaţi au vândut cocaină cu 500 de lei gramul.