Doi militari din cadrul forțelor armate și încă doi de la Ministerul de Interne sunt cercetați pentru braconaj, alături de alte patru persoane.

Erau interesați să ucidă inclusiv specii protejate, precum ursul, lupul, pisica sălbatică și cocoșul de munte, spune Direcția Generală Anticorupție.

18 percheziții s-au făcut în acest dosar, în Covasna, sub coordonarea unui procuror militar din Cluj. Anchetatorii suspectează că acolo ar fi fost organizate, în ultimele trei luni, mai multe partide de vânătoare ilegală.

Braconierii ar fi folosit și câini special antrenați pe care îi pregăteau chinuind mai mulți porci mistreți, ținuți într-un țarc.

La percheziții au fost ridicate mai multe arme de vânătoare, dispozitive informatice, trofee de urs, lup și cerb, precum și o mare cantitate de carne de vânat. Dintre cei opt inși cercetați în acest dosar unul este chiar paznic de vânătoare, alți doi lucrează la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Covasna. Încă doi sunt militari din cadrul MAPN.

Pe lângă acuzațiile de braconaj, evaziune fiscală și nerespectare a regimului armelor și al munițiilor, mai există și bănuiala că ar fi divulgat informații care constituie secret de serviciu.