Doi adulţi şi un copil de 5 luni au rămas blocaţi cu un autoturism de teren pe un drum impracticabil din cauza zăpezii, în Munţii Sebeşului, aceştia fiind ajutaţi să ajungă la pensiunea unde erau cazaţi de către salvamontiştii din Alba.

Intervenţia de salvare, care a durat circa două ore, a avut loc în noaptea de miercuri spre joi.

Potrivit reprezentantului Serviciului Public Judeţean Salvamot Salvaspeo Alba, Cristian Nitescu, echipajul Salvamont Alba de la punctul de lucru Şureanu a fost alertat, miercuri seara, în jurul orei 23:00, pentru a salva două persoane adulte şi un copil de 5 luni, potrivit Agerpres.

„Aceştia au rămas blocaţi cu autoturismul în zăpadă, după ce au ales un drum impracticabil pe timp de iarnă. Cu determinare şi profesionalism, trei salvatori montani s-au deplasat cu două snowmobile, au reuşit să ajungă la familie şi să îi aducă în siguranţă la pensiunea unde erau cazaţi. Acţiunea de salvare s-a încheiat cu succes la ora 1:00”, a transmis Cristian Nitescu.

El a adăugat că autoturismul de teren a rămas blocat în drumul înzăpezit, urmând să fie remorcat în zilele următoare.

„Acest incident ne reaminteşte cât de important este să fim conştienţi de riscurile pe care le implică deplasările în zone montane pe timp de iarnă şi să ne informăm corespunzător înainte de a ne aventura pe drumuri care pot deveni impracticabile”, a conchis reprezentantul Salvamont.