Deșeuri îngropate ori arse și o stație de epurare folosită, deși nu are autorizație. Sunt nereguli găsite într-o comună din Buzău, unde anchetatorii au descins la primărie și la o societate comercială.

Edilul a fost dus la audieri, dar neagă acuzațiile.

Primarul comunei Cochirleanca și alte persoane implicate în dosar au fost duse la audieri, unde au stat față în față cu procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat. Inițial, primăria, locuința și mașina edilului, dar și sediul unei societăți comerciale, au fost percheziționate. Anchetatorii au intrat pe fir în urma unor controale făcute de Garda de Mediu în zonă.

Grațiela Chelaru, consilier juridic GNM Comisariatul Buzău: „Comisarii au constatat pe câmp existența unor deșeuri menajere abandonate, incinerate și îngropate. Mai mult, echipa de control a constatat existența unui furtun prin care se evacuau ape fecaloid- menajere din stația de epurare pe terenurile limitrofe acestuia”.

Ane Marie Vrapciu, IPJ Buzău: „Din 2023 și până în prezent, reprezentanții unei unități administrative din Buzău ar fi păstrat și eliminat deșeuri colectate de la gospodării, de la agenții economici, dar și rezultate din activitatea proprie în afara spațiilor autorizate”.

De colectarea gunoiului din comuna se ocupa o firmă de salubritate deținută de primărie.

Localnică: „Mașina de la primărie, șoferul și încă un om. Nu știm, așa vorbe se aude, că îl duce colo, că îl duce colo”.

Localnic: „Gunoiul îl îngroapă, gunoiul l-a săpat și l-a îngropat vara. Mai e tocmai la cimitir acolo o grămadă de gunoi și neîngropat, nemutat de acolo”.

Acum, deșeurile trebuie adunate de pe câmp și duse la o groapă de gunoi autorizată.