Opt liceeni au fost răniţi într-un schimb de focuri la Philadelphia, în Pennsylvania, într-o staţie de autobuz, potrivit autorităţilor, scrie presa americană.

Victimele au vârste cuprinse între 15 şi 17 ani şi aşteptau autobuzul, miercuri seara (ora locală), într-o staţie când a izbucnit focurile de armă, potrivit poliţiei locale.

Bărbaţi au ieşit dintr-un vehicul şi au tras de aproximativ 30 de ori, în al patrulea atac armat din Philadelphia în doar câteva zile.

Autorităţile au anunţat într-o conferinţă de preă că un adolescent în vârstă de 16 ani, împuşcate de 16 ori, se afla în stare critică.

Ceilalţi liceeni, spitalizaţi, se aflau într-o stare stabilă.

Autorii tirurilor nu au fost răniţi.

Acest nou atac armat a avut la mai puţin de un kilometru distanţă de cel mai mare liceu public din oraş, Northeast High School, în care învaţă peste 3.000 de elevi.

Potrivit unei locuitoare, securitatea cartierului s-a degradat „în mod ruşinos” în ultimii ani.

„Aş vrea să mă mut. Însă prietenul meu are un loc de muncă bun aici. De aceea rămânem”, a declarat The Associated Press Jessica Healy.

Această dramă are loc după o serie de atacuri armate în reţeaua de transport în comun a oraşului Philadelphia – SEPTA (Regia transporturilor din sud-estul Pennsylvaniei).

Marţi, o încăierare între doi pasageri, într-un autobuz, s-a transformat în schimburi de focuri, soldate cu un mort.

Luni, un adolescent în vârstă de 17 ani a fost împuşcat într-o staţie de autobuz.

Duminică, un tânăr în vârstă de 27 de ani a fost ucis într-o altercaţie care s-a terminat într-o baie de sânge.

Statele Unite, unde numărul armelor de foc este mai mare decât al locuitorilor, înregistrează cel mai mare nivel al mortalităţii din cauza armelor de foc decât orice altă ţară dezvoltată.

Atacuri armate sunt un flagel recurent, pe care guvernele succesive din ultima perioadă nu l-au putut opri.

Anul 2023, în care s-au înregistrat 38 de atacuri armate în masă, soldate cu 197 de morţi, a bătut un nou „record”, potrivit unui bilanţ întocmit de ziarul The Washington Post.