Doi studenți de la Universitatea din Washington au inventat mănușile care pot traduce limbajul semnelor în format text sau audio

Mânușile se folosesc de senzorii aflați pe încheietura mâinii pentru a traduce mesajul

Organizația Mondială a Sănătății : La nivel mondial, există peste 480 de milioane de persoane cu pierderi de auz irecuperabile

Persoanele care suferă de deficiențe de auz și vorbire au acum un nou gadget prin care pot comunica mai eficient cu cei din jurul lor. Doi studenți de la Universitatea din Washington au inventat mănușile care pot traduce limbajul semnelor în format text sau audio.

„Mânușile funcționează prin utilizarea senzorilor de pe mână și încheietură, pentru a măsura poziția și mișcarea acesteia. Mânușile trimit apoi datele în calculator prin bluetooth pentru procesare. Odată ce calculatorul recunoaște și interpretează un semn, acesta emite un cuvânt sau o frază corespunzătoare în format text sau audio” explică Thomas, unul dintre inventatorii noului gadget.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, la nivel mondial, există peste 480 de milioane de persoane cu pierderi de auz irecuperabile, care reprezintă peste 5% din populaţia planetei.

Citește și