O femeie din Cleveland, care a pledat vinovată de omor calificat după ce și-a lăsat copilul mic singur acasă, într-un țarc de joacă, în timp ce ea a plecat într-o vacanță de 10 zile, a fost condamnată luni la închisoare pe viață.

Un judecător a considerat că Kristel Candelario, în vârstă de 32 de ani, a comis „actul suprem de trădare” atunci când și-a lăsat fiica de 16 luni, Jailyn Candelario, într-un țarc, „prinsă într-o mică închisoare”, în timp ce a călătorit în Puerto Rico și Detroit în iunie anul trecut, conform Yahoo.

Femeia nu poate fi eliberată condiționat.

„Așa cum nu ai lăsat-o pe Jailyn să iasă din închisoare, tot așa ar trebui să îți petreci restul vieții într-o celulă fără libertate”, i-a spus judecătorul Brendan Sheehan lui Candelario în momentul pronunțării sentinței.

Medicul legist Elizabeth Mooney a stabilit că Jailyn a murit de foame și deshidratare severă din cauza neglijenței și a decis că moartea fetiței a fost o crimă.

Femeia a pledat, de asemenea, vinovată de punerea în pericol a copiilor.

În cadrul ședinței de condamnare de luni, care a fost transmisă în direct de postul de știri WKYC din Cleveland, procurorii au prezentat o înregistrare video de securitate în care mama a ieșit din casă pe 6 iunie cu o valiză și s-a întors în dimineața zilei de 16 iunie. Aproximativ 10 minute mai târziu, au declarat autoritățile, femeia a sunat la 911, spunând că fiica ei era pe moarte.

Procurorii au declarat că femeia și-a îmbrăcat fiica în haine curate înainte de sosirea ambulanței, dar mediul legist a declarat în instanță că a găsit fecale pe mâinile și picioarele lui Jailyn, sub unghiile ei și pe gură și pe dinți, despre care anchetatorii au declarat că au crezut inițial că era murdărie.

Medicul legist a deschis circumstanțele „terifiante” ale morții copilului, cu lacrimi în ochi, spunând că Jailyn a avut parte de suferință extremă și prelungită timp de o săptămână înainte de a muri.

Femeia, o fostă profesoară suplinitoare, le-a spus inițial anchetatorilor că fusese acasă să aibă grijă de fiica ei, care fusese bolnavă și vomitase înainte de a o găsi fără suflare pe 16 iunie.

Sgt. Teresa Gomez, de la poliția din Cleveland, unul dintre anchetatorii de omucideri care se ocupă de acest caz, a mulțumit instanței pentru că i-a permis să fie „o voce pentru Jailyn” atunci când a descris rezultatele „oribile” ale anchetei.

„Candelario a acordat mai multă importanță unei vacanțe în Puerto Rico cu prietenul ei decât sănătății, siguranței și bunăstării propriei fiice. Jailyn a avut o moarte lungă și dureroasă, speriată și singură, în timp ce mama ei se bucura de plajă și soare”, a declarat anchetatoarea.

Avocatul apărării lui Candelario, Derek Smith, a declarat că femeia a fost tratată pentru depresie și anxietate, dar că boala ei nu a fost „o justificare” pentru acțiunile sale.

Părinții lui femeii i-au cerut judecătorului milă și compasiune, spunând, prin intermediul unui interpret, că fiica lor a suferit de „boli mentale și emoționale” care i-au afectat „buna judecată și rațiunea”.

Femeia a plâns în timp ce i-a povestit judecătorului despre imensa ei durere și despre luptele cu depresia.

„Nu încerc să-mi justific acțiunile, dar nimeni nu știa cât de mult sufeream și prin ce treceam”, a mărturisit femeia.

Judecătorul a spus că încercările femeii de a-și acoperi crima i-au arătat că nu avea remușcări.

Ea a avut multe oportunități de a-și salva fiica, a spus el, care probabil a trăit o săptămână cât timp ea a fost plecată.

„În ciuda tuturor suferințelor ei, acel copil mic s-a chinuit, așteptând ca cineva să o salveze. Și ar fi putut face acest lucru cu un simplu telefon”, a spus el.