Astfel, în intervalul 11-17 martie 2024 au fost înregistrate 451 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2. 141 dintre cazurile noi din ultima săptămână sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Până în prezent, pe teritoriul României, au fost înregistrate 3.528.688 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Incidenţa înregistrată la 14 zile este de 0.05.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 35 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

ULTIMELE ȘTIRI

Dreapta Unită va fi pe buletinele de vot pe 9 iunie

ÎCCJ a admis contestaţia Dreptei Unite. USR, PMP şi Forţa Dreptei vor putea candida împreună

Încă o fotografie a familiei regale britanice a fost editată înainte de publicare. Regina Elisabeta a II-a apare în imagine

Premierul armean avertizează că un nou război ar putea izbucni în această săptămână

Vezi mai multe articole din categoria sanatate

În unităţile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secţii cu COVID-19 în prezent este de 124. De asemenea, la ATI, sunt internate 10 persoane.

Din totalul pacienţilor internaţi în prezent, 8 sunt minori, aceştia fiind internaţi în secţii.

Până marţi, 68.917 persoane diagnosticate cu infecţie cu Sars-CoV-2 au decedat. În ultima săptămână, au fost raportate de către INSP 6 decese (2 bărbaţi şi 4 femei).

Decesele au fost înregistrate după cum urmează: unul la categoria de vârstă 50-59 de ani, două la categoria de vârstă 60-69 de ani, unul la categoria de vârstă 70-79 de ani, două la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Toţi pacienţii decedaţi prezentau comorbidităţi, iar 3 erau vaccinaţi.