Fosta ambasadoare americană la ONU Nikki Haley se pregăteşte să pună capăt campaniei sale în vederea obţinerii învestiturii republicane în vederea alegerilor prezidenţiale din noiembrie.

Nikki Haley o să-l lase pe fostul preşedinte Donald Trump singur în cursă, potrivit presei americane, relatează AFP.

Ea urmează să-şi anunţe deciazia într-un discurs, miercuri, către ora 15.00 GMT (17.00, ora României), la Charleston (sud-est), capitala statului South carolina, a cărei guvernatoare a fost, potrivit cotidianului american de afaceri Wall Street Journal (WSJ).

Preşedintele american Joe Biden şi miliardarul Donald Trump, care au obţinut victorii zdrobitoare în ziua alegerilor primare ”Super Tuesday”, îşi lansează astfel duelul la fotoliul de la Casa Albă.

Fosta guvernatoare a statului South Carolina, ultima candidată care stătea în calea învestiturii republicane a fostkui preşedinte a obţinut o singură victorie marţi, în Vermont.

Fostul preşedinte Donald Trumnp (2017-2021), care candidează în vederea alegerilor din noiembrie, a obţinut victorii în aproape toate statele – 14 din 15 – aflate în joc în această zi electorală de ”super marţi”.

El a obţinut victorii în Carolina, North Carolina, Texas şi Alaska.

El a salutat, în mijlocul unor simpatizanţi, la reşedinţa sa de lux Mar-a-Lago, în Florida, ”o seară formidabilă, o zi incredibilă”.

El nu a menţionat-o nici măcar o dată pe Nikki Haley, atacându-şi probabilul rival în alegerile prezidenţiale, Joe Biden.

Nikki Haley l-a privat însă pe Donald trump, în vârstă de 77 de ani, de un ”mare şlem” în această ”Super Tuesday”, obţinând o victoirie în Vermont, un stat puţin populat, situat la frontiera cu Canada.