La vârsta de 54 de ani, Pamela Holt a străbătut tot globul pământesc, vizitând peste 80 de țări, de la peisajele înghețate ale Islandei până la țărmurile însorite ale Vietnamului, aventurându-se de cele mai multe ori singură.

Într-o discuție cu Business Insider, ea a dezvăluit un accesoriu de călătorie neobișnuit, dar esențial, pe care îl poartă cu ea în permanență: o brățară specială. Această bijuterie nu este doar un accesoriu la modă, ci și o salvare în potențiale situații de urgență medicală, având gravate informații vitale ascunse.

Ideea brățării i-a venit în urma unei experiențe nefericite din 2009, când, în drum spre o insulă din arhipelagul Galápagos, după o săptămână intensă de explorări în Amazon, Pamela a început să se simtă slăbită. Ajunsă la destinație, a leșinat brusc, ultima ei amintire fiind momentul când părăsea barca. S-a trezit îngrijită de familia unui taximetrist local, care i-a oferit adăpost și îngrijiri timp de cinci zile, fără a avea la dispoziție niciun indiciu despre istoricul ei medical.

Această întâmplare a determinat-o să caute o soluție pentru a-și comunica starea de sănătate în caz de urgență. A ales o brățară din cupru, personalizată cu numele său și un simbol medical pe exterior, în timp ce pe interior sunt inscripționate detalii medicale și un număr de telefon pentru urgențe. Nu doar că brățara a devenit un accesoriu favorit, dar îi oferă și pacea mintală necesară când călătorește singură.

Pe lângă această măsură de precauție, Pamela își împărtășește aventurile și lecțiile învățate în cadrul emisiunii sale, „Me, Myself & the World”, inspirând și educând alți călători prin experiențele sale diverse.