Individul care a înjunghiat un tânăr, pe o stradă din Brăila, este cercetat în stare de libertate. Ar fi comis atacul din cauza unei fete. Victima este fiul unui om de afaceri sirian, stabilit în România de 12 ani.

Atenţie, urmează detalii care vă pot afecta emoţional.

Scena brutală s-au petrecut duminică seară, puțin după ora 18, când cei doi tineri au trecut unul pe lângă altul pe stradă.

Femeie: „Eram în casă, am auzit țipând. Și fete, și băieți.”

Tinerii s-au întâlnit întâmplător pe o stradă, aproape de centrul orașului Brăila. Băiatul de 15 ani era însoțit și de prietena lui. Băieții s-au luat la ceartă, și, după câteva minute, furios, tânărul de 17 ani a scos un cuțit și l-a atacat pe adolescent.

Martorii au sunat la 112 și o ambulanță l-a transportat pe rănit la Spitalul de Urgență din Brăila. Acolo, medicii l-au dus direct în sala de operație.

Dr. Ilie Bălan, medic pediatru: „Avea două plăgi prin înjunghiere, la distanță de zece centimetri, la nivelul regiunii lombare drepte. Copilul este stabil, se află sub tratament antibiotic.”

Medicii cred că victima a avut noroc, pentru că niciuna dintre lovituri nu a atins organe vitale. Prietenii celor doi liceeni spun că scandalul dintre ei ar fi pornit de la o fată.

Coleg: „Tânărul sirian a fost cu iubita agresorului și, din câte am înțeles, s-ar fi certat de la acea fată. Când ar fi fost împreună cu acea fată.”

Familia tânărului sirian este în România din 2012 și are afaceri în județul Brăila, în agricultură.

Mosab Alfrdawi, unchiul victimei: „Suntem prieteni cu toată lumea aici, toată Brăila și toată România. Suntem din familie cunoscută.”

Suspectul a fost prins de poliție imediat după atac.

Ag. Geanina Nicolae, purtător de cuvânt al IPJ Brăila: „Tânărul de 17 ani a fost condus la sediul poliției pentru audieri.”

Potrivit Biroului de Presă al Poliției Brăila, deocamdată nu s-ar impune măsura reținerii agresorului, așa că el este cercetat în stare de libertate.