Un tânăr de 20 de ani din Argeș este arestat preventiv pentru tentativă de omor asupra unui polițist. Individul i-a prins mâna agentului în geamul de la mașină și l-a dus așa, atârnat de vehicul, mai bine de un kilometru, spun anchetatorii.

În mod miraculos, polițistul a reușit să se mențină în aer, apoi să se desprindă de vehicul și să tragă după șoferul periculos. Bărbatul era drogat, după cum au arătat testele rapide.

Secvențele în care polițistul este atârnat de mașina care rula cu peste 60 de kilometri pe oră au fost suprinse de camerele de supraveghere din comuna Stâlpeni.

Se vede cum autoutilitara poliției gonește după mașina de care este agățat agentul. La un moment dat, din sens opus trece un autoturism, care l-ar fi putut lovi pe polițist.

Procurorii care anchetează incidentul au stabilit că fapta șoferului constituie o tentativă de omor, cu atât mai gravă cu cât viza un om al legii, aflat în exercițiul funcțiunii.

Laurențiu Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș: „Inculpatul nu i-a dat polițistului nicio posibilitate să se desprindă. Desprinderea s-a făcut după o deplasare cu 60-70 de kilometri la oră, polițistul a ținut de autoturism un minut și un pic. Pe 1,1 km s-a aflat în pericol de moarte, orice contact cu asfaltul sau cu alt autoturism ar fi fost fatal”.

Incidentul a avut loc după ce șoferul a fost prins circulând la 4 dimineața, cu 141 de km/h în localitate, la Stâlpeni.

Când echipajul a vrut să-l testeze pentru consumul de droguri, tânărul a refuzat și s-a blocat în mașină. Unul dintre agenți a încercat să deschidă portiera, strecurând mâna prin geam, moment în care șoferul a plecat de pe loc.

Teribila cursă s-a încheiat abia după ce polițistul a reușit să se desprindă de vehicul și să tragă trei focuri de avertisment.

Florin Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș: „A fost efectuat uz de arma iar în cele din urmă tânărul a fost oprit în trafic și în urma testării s-a constatat că acesta se afla sub influența unor substanțe cu efect psihoactiv”.

În cele din urmă, individul a fost imobilizat șâi arestat.